WanHaber - Özel

Van'da şehir giriş ve çıkış yasaklarının kalkmasının ardından birçok vatandaş seyahate hazırlanıyor. Şahsi aracı bulunmayan vatandaşlar, uçakların 4 Haziran'dan itibaren uçuşlara başlayacak olmasından dolayı otobüs yolculuğuna yöneliyor.

VAN-İSTANBUL BİLETİ 400 LİRA

Koronavirüsle mücadelede şehirlerarası otobüslere yolcu kapasitesi kısıtlaması getirilirken her araçta birer koltuk boş kalacak şekilde yolculuk yapılabiliyor. Bu kararla birlikte otobüs firmaları da masrafı kurtarabilmek adına bilet fiyatlarında fiyat artırımına gitti. Buna göre Van'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir kişi 400 lira vererek seyahatini gerçekleştirebilecek. Yine Van'dan Ankara'ya gitmek isteyen yolculara biletler 300 liradan satılıyor. Van-İzmir arası yolculuğun bedeli ise 400 TL. Bilet rezervasyonlarına bakıldığında tüm firmaların aynı tarifeyi uyguladığı görülüyor. 

VATANDAŞ DA FİRMALAR DA DERTLİ

Şehirlerarası yolculuklarını uçak seferinin olmamasından dolayı otobüsle gerçekleştirmek zorunda kalan vatandaşlar artan fiyatlar dolayısıyla sıkıntılarını dile getiriyor. Yolcular, daha önce 200 lira civarında olan bilet fiyatlarının iki katına çıkmasına isyan ediyor. Buna karşılık otobüs firmalarının yetkilileri de az yolcu alabildiklerinden dert yanıyor. Fiyatların ancak bu şekilde giderleri karşılayabildiğine dikkat çeken yetkililer bir an önce sürecin sona ermesini diliyor. 

Editör: Wan Haber