WanHaber - Özel

Ramazan Ayı’nın gelişiyle beraber Tüm Türkiye’de olduğu gibi van’da da hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle Ramazan coşkusu, önceki yıllara göre tam anlamıyla yaşanamasa da vatandaşlar On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nı karşılamaya hazırlanıyor.

İLK TERAVİH HEYECANI EVLERDE YAŞANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camiler geçici süreliğine kapatılınca Van’da Ramazan Ayı’nın maneviyatını yaşamak isteyenler teravih namazlarını aileleriyle idrak etti. Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte Van halkı ilk teravih coşkusunu evlerinde yaşadı.

İLK SAHUR BUGÜN

2020 yılının Ramazan Ayı’nda ilk sahur bu gece idrak edilecek. Van’da sokağa çıkma yasağı nedeniyle bir çok vatandaş ertesi gün mesainin olmaması nedeniyle uyumayarak ayakta bekliyor. Yarın dan itibaren 1 ay boyunca oruç tutacak olan vatandaşlar gece yarısından sonra sahur sofralarında aileleriyle bir araya gelecek.

VAN HALKI SAHURDA EN ÇOK ÇÖREK TÜKETİYOR

Doyurucu özelliği olan kente özgü Van çöreği kentteki sahur sofralarının baş köşesine oturuyor. Her yıl gece yarısı açık olan fırınlardan alınan sıcak çörekler bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında fırınlar kapalı olunca bir çok vatandaş tarafından akşam saatlerinde tedarik edildi. Yine Vanlılar, kentin en sevilen yöresel yiyecekleri olan murtuğa ve kavut gibi lezzetleri de sahur sofralarından eksik etmiyor. Kentte sahur sofralarının vazgeçilmezi tabii ki de otlu peynir oluyor.

VAN’DA SEMAVER ÇAYI BURUKLUĞU

Van'da her Ramazan yaşanan coşku bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sönük geçiyor. Ramazan aylarında sokaklarda yapılan semaverde çay keyifleri, pide ve çiğ köfte kuyrukları ile uzun gece sohbetleri bu yıl salgın nedeniyle rafa kalktı.

Editör: Wan Haber