Edremit ilçesine bağlı Doğan Mahallesi'nde aldığı 70 dönümlük arazide kendi imkanlarıyla çiftlik kuran Turgut (51),burada hayvancılık yapmaya başladı.

Halep'ten getirttiği keçilerin yanı sıra satın aldığı koyunlardan elde ettiği sütle, yoğurt ve peynir üreten Turgut, bu ürünleri satarak işlerini büyüttü.

Özenle baktığı keçilerin sayısını 70'ten 350'ye, koyun sayısını da 80'den 200'e yükselten Turgut, kurumların ve vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.

DÜKKANINI KAPATIP ÇİFTİK KURDU

Turgut, AA muhabirine, 13 yıl boyunca halı yıkama ve kilim dokuma işi yaptığını ancak ürettiği ürünleri satamayınca iş yerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Bunun üzerine küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaya karar verdiğini dile getiren Turgut, et ve süt bakımından daha verimli olan, soğuk iklim şartlarına, susuzluğa dayanıklılığıyla bilinen Halep keçisi satın aldığını belirtti.

350 KEÇİM 200 KOYUNUM VAR

Doğan Mahallesi'ndeki 70 dönümlük arazisinde hayvancılığa başladığını anlatan Turgut, şöyle konuştu:

"Hayvanlarıma burada kurduğum çiftlikte bakıyorum. Elde ettiğim gelirden oldukça memnunum. Keçilerin süt verme ve doğurganlık oranları oldukça yüksek. Yılda 2-3 kez yavruluyor. Şu an 350 keçim ve 200 koyunum var. 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi'ne başvurdum. Sürümü büyüterek ekonomiye katkı sunmak istiyorum."

Sağlıklı olduğu ve kolay sindirildiği için keçi sütüne talebin yoğun olduğunu belirten Turgut, "Taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Özellikle doktorlar gelip bizden keçi sütü alıyor. Sütten yoğurt ve peynir yapıp satıyoruz. Bu keçilerin hem süt hem de et verimi çok yüksek. Taleplerden ve elde ettiğimiz gelirden memnunuz. Bize her konuda destek veren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber