Van'ın Çaldıran İlçesi Yukarı Kuyucak Mahallesi Atyoran mezrasında anneleriyle birlikte ikamet eden Dilşah ve Kader kardeşlere Çaldıran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sahip çıktı. Babaları tarafından terk edilen ve anneleriyle yıkık bir evde hayatlarını idame eden Dilşah ve Kader kardeşler için Çaldıran Belediyesi ve ilçedeki iş adamlarının da katkılarıyla yaptırılan ev tamamlandı.

DAYALI DÖŞELİ EV HAZIRLANDI

Umuttepe Ortaokulunda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Dilşah ve 7. sınıf öğrencisi Kader kardeşlerin durumunu öğrenen öğretmenleri hemen Kaymakam Adem Can ile irtibata geçti. Bunun üzerine eşiyle birlikte kız öğrencilerin yaşadığı evi ziyaret eden Kaymakam Can, aile için dayalı döşeli bir evin yapılması talimatını verdi. İki haftalık kısa sürede evleri tamamlanan kardeşler; Çaldıran Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, 6. Hudut Tugay Komutan Yardımcı Piyade Albay Özkan Kantemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Efeoğlu, Çaldranlı iş adamları Nasır Bilici, Adem Çınarbay ve Mehmet Çınarbay’ı misafir etti.

"SİZE VERECEK TEK BİR ŞEYİMİZ VAR"
Derslerine artık rahat bir ortamda çalıştıklarını belirten Dilşah Sara, “Kaymakam Bey ve katkısı bulunanlara çok teşekkür ederiz. Kaymakam Bey evimize ilk geldiğinde evimiz fiziksel olarak çok iyi değildi. Şimdi çok iyi ve mutluyuz. Bizim evimize eşinizle ilk geldiğinizde evimiz iyi değildi. Ona rahmet geldiniz, oturdunuz ve çay içtiniz. İlk defa bir kaymakamla konuşmuştuk. Bize ev yaptınız, bunu hayal bile edememiştik. Hayalimizin ötesinde bir evimiz oldu. Size verecek tek bir şeyimiz var, o da Türk bayrağıdır. Sizler buna layıksınız” dedi.

"GÖZLERİNDEKİ PIRILTIYI GÖRDÜM"
Çaldıran Kaymakamı Adem Can ise evin yapımında emeği geçen Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari başta olmak üzere herkese teşekkür ederek, “Sevincimize ortak oldukları için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Biz de Dilşah’ın ifade ettiği gibi öğretmenleri aracılığıyla Sara ailesiyle tanıştık. İlk gördüğüm o anda gözlerindeki pırıltıyı gördüm. Kızlarımızın daha güzel ortamlarda, daha güzel şartlarda geleceğe hazırlanmaları için devletimiz ve milletimiz adına onlara imkan sağladık. İnanıyorum ki onlarda daha büyük hedeflere ulaşarak kendileri gibi imkanı olmayan kardeşlerine, vatandaşlarımıza daha büyük hizmetler edecekler. Tabi ki buradaki görüntü devletimizin büyüklüğündendir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimiz İran’ın sınırında vatandaşına sahip çıkıyorsa, bundan daha büyük bir devlet olamaz. Devletimiz ebediyen payidar olsun” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber