Bir zamanlar birçok kişinin ekmek kapısı olan ve şimdilerde büyük şehirlerde neredeyse kalmayan hamallık, Van’da artan işsizlikten dolayı hâlâ varlığını sürdürüyor. İşsizlik nedeniyle her geçen gün sayıları artan yük taşıyıcıları çetin soğuğa rağmen üç tekerlekli arabalarıyla yük taşımak için saatlerce sokaklarda bekliyor. 

‘İş çok zor’

Üç tekerlekli araba ile yaklaşık 30 yıldır yük taşımacılığı yapan Veysel Dincer, işlerinin zor olduğunu belirterek “30 yıldır bu işi yapıyorum hâlâ bu işten bir şey anlamadım. Evlere, dükkanlara yük götürüyoruz. Kışın çalışamıyoruz, evde kalıyoruz. Bu iş çok zordur. Bir ara bize motor vereceklerini söylediler, onu da vermediler” dedi. 

‘Başka bir gelirim yok’
 
Yaklaşık 15 yıldır yük taşıyarak geçimini sağlamaya çalıştığını dile getiren Adil Enücül, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu. Enücül, araba sürmekten diz ağrısı çektiğini de söyleyerek, “15 yıldır bu işi yapıyorum. Başka bir gelirim yok. 6-7 nüfusa bakıyorum. Hayat pahalılaşmış.
Biz istiyoruz ki bir işimiz olsun. Kışın da arabaları çalıştıramıyoruz, her yer çamur olduğundan. Dizlerimiz ağrıyor sabahtan akşama araba sürmekten. Evin geçimi olmuyor. Yetkililerden bize motorlu araba vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

WanHaber - Fatma Polatcan

Editör: Wan Haber