Akköprü Deresinde bulunan Sakatatçılar Çarşısı bugünlerde yeniden canlanmaya başladı. Yaz aylarında durgun bir dönem yaşayan esnaf, havaların soğumasıyla birlikte yoğun iş sezonuna giriyor.

Vatandaşların sakatata olan ilgisinin kış aylarında daha çok arttığını belirten Hacı Baba Sakatat sahibi Ziya Güler: “Sakatat en çok kışın tüketildiği için bu dönemlerde yoğunuz. Vatandaşların ilgisi başladı. Zaten biz de son 2 yıldır fiyatları pek değiştirmedik, birçok ilde sakatat fiyatları arttı ama biz fiyatı yükseltmedik” dedi.

“VATANDAŞLARIN İLGİSİ ARTTI”
Konuyla ilgili görüştüğümüz Hacı Baba Sakatat sahibi Ziya Güler, sezonları hakkında şu bilgileri paylaştı: “Sakakat sektöründe kış geldiği zaman hareketlilik başlar. Sezonu olduğu için vatandaşların da ilgisi çok oluyor. Doğal olarak bizim de iş potansiyelimiz artıyor. Yazın durgun bir dönem yaşıyoruz, kış mevsiminde hareketlilik oluşuyor. Şimdi bir canlanma olmasına rağmen, ülkemizde ve dünyada yaşanan bir salgın var, bu salgından dolayı geçmiş yılları arıyoruz açıkçası. Ancak sıkıntılı bir süreç olmasına rağmen sakatata gösterilen ilginin de arttığını söylemek gerekiyor. İş yoğunluğumuz Kasım ayında başlıyor ve Mart ayının başlarına kadar devam ediyor. Bu söylediğim dönem, en yoğun olduğumuz dönemdir. Vatandaşlarımız, salgın bir hastalığın olduğu dönemde sakatat tüketsin diye de fiyatlarımızı arttırmadık.” 

İŞTE SAKATAT FİYATLARI

Ürün tedariki konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını sözlerine ekleyen Güler, yatlara ilişkin de şu bilgileri verdi: “ Ürün tedariki konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Hergün ürünler taze bir şekilde elimize ulaşıyor. Sakatat dediğiniz zaman, kelle, mumbar, ciğer, ayak, böbrek, dalak gibi birçok çeşidi kapsar. Fiyatları da ortalama olarak 10-15 TL arası değişiyor. Dana böbrek 15 TL, dana yürek 15 TL, ciğer 35-40 TL arası değişiyor. Kelle 15 TL, ayak tane 2 TL, işkembe 7-10 TL, dana paça tane 10 TL şeklinde.”

Vatandaşlara bir öneride de bulunan Güler: “Kış aylarında, soğuk olduğu zamanlarda sakatat tüketilmesini tavsiye ediyorum. Çünkü sakatatın bağışıklık sistemine faydalı olduğu belirtiliyor” dedi. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber