Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Menav, 2 yıl önce Lösemi teşhisi konuldu.5 çocuk babası olan Menav, geçimini yapmakta zorlanırken diğer yandan bir katlı çatısı odun ve toprak olan evde yaşıyor. Evin duvarlarındaki sıvaları birçoğu düşmüşken, evin birçok yerinde çatlaklar mevcut. Koronavirüs (Kovid-19) salgınınn olduğu bu dönemde hijyenden yoksun olan evde hastalıkla mücadele eden Menav, kendisine yardım edilmesini istedi.

İki yıl önce kendisine Losemi teşhisi konulduğunu belirten Menav, “Teşhis konulduktan sonra Ankara'da birkaç ay kemoterapi tedavisi gördüm. 2 yıldır hastalıkla uğraşıyorum. Yataktan çıkamıyorum. Bana ‘ilik nakli olduktan sonra iyi olacaksın’ dediler. Kız kardeşimden ilik alıp, beni tedavi ettiler. 6 ay geçti. Ama her geçen gün daha kötü oldum. Kilo kaybı yaşadım” diye konuştu.

Enfeksiyon hastası olduğunu belirten Menav, “Yaşadığım yer hastalığım için uygun olan bir yer değil. Hijyensiz ortamda olmamam lazım. Fakat dururum olmadığı için burada yaşıyorum. Burası da tek benim değil. Kardeşlerimde ortak. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Koronavirüsle beraber daha çok endişedeyim. Öncelikle hijyenli bir ortamda yaşamam lazım. Bunun için yardım edilmesini istiyorum” dedi. HaberErciş

Editör: Wan Haber