Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, içerisinde barındırdığı teknolojik imkânlar ve yürütülen titiz çalışmalarla bölgede adından sıkça söz ettiriyor.

BİR YILDA 7 BİN 533 HAYVAN ŞİFA BULDU

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ve en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi olma özelliği taşıyan merkezde, aynı anda 200 hayvan tedavi ve gözlem altında tutulabiliyor. Son bir yılda da merkezde hastalık ve yaralanmalardan yaklaşık 7 bin 533 hayvan tedavi edildi. Ayrıca kontrolsüz üremenin önüne geçebilmek için de 3 bin 713 hayvan kısırlaştırılarak yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

"TOPLAMA KAMPI DEĞİL"

Barınakta yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, hayvan bakımevinin bir toplama kampı değil, bir hastane gibi hizmet verdiğini söyledi. Merkezde sokak hayvanlarının bakım, beslenme, hasta hayvanların tedavileri ile aşılarının yapıldığını anlatan Adil Allahverdi, salgın günlerinde de hiçbir zaman sokak hayvanlarını yalnız bırakmadıklarını kaydetti.

18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES SAHİPLENEBİLİR
Barınaktan hayvan sahiplenmek isteyen 18 yaşından büyük herkesin kimlik fotokopileriyle müracaat edip hayvan sahiplenebilecekleri belirtildi. İHA

Editör: Wan Haber