WanHaber.com - Özel

Koronavirüs salgını tüm Türkiye'de etkisini gösterirken, yetkililer tarafından işi olmayan vatandaşlar için 'Evde Kal' çağrıları yapılıyor. Yapılan çağrıların yanı sıra dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlar için ise maske ve eldiven gibi sağlık materyalleriyle izolasyon kurallarına uyulması uyarıları yapılıyor. 

VAN'DA DİLENCİLER TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYOR

Van kent merkezinde neredeyse her köşe başını mesken tutan dilenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alıyor. Özellikle yoğun trafikte araçlardan para dilenen şahıslar sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek insanlara oldukça yaklaşmamaya çalışıyor.

ELDİVEN VE MASKE ÖNLEMİ

Şehir genelinde bir çok dilencinin koronavirüse önlem olarak maske ve eldiven kullandığı görülüyor. İzolasyon kurallarını harfiyen yerine getiren dilenciler kendilerine verilen paralardaki virüs riskine karşı ellerine taktıkları eldivenle korunuyor.

ÖZELLİKLE BU SÜREÇTE DENETİMİN SIKLAŞTIRILMASI GEREKİYOR

Van'ın önemli sorunu haline gelen dilenciler gün geçtikçe şehrin dört bir yanını işgal ediyor. Özellikle korona virüs salgının yaygın olduğu bu günlerde yetkililer tarafından daha sıkı önlemler alınması gerektiği düşünülüyor. Günde yüzlerce kişiyle yakın temas kurma potansiyeli olan şahısların kamuoyunda virüsün yayılımında etkili olabilecekleri fikri oluşuyor. 

Editör: Wan Haber