15 nisan 2020 tarihinde denizlerde başlayan av yasağı 01 Eylül 2020 tarihinde sona erdi. Balıkçılar, denize açıldı ve ağlarını serdi. İlk hasıla da özellikle palamut ve istavritte yüzleri güldürdü. Balıkçılar, ilk bulgulara göre, verimli bir sezon geçireceklerini tahmin ediyor.

Avlanan balıklar, denize kıyısı olan illerde tezgahlardaki yerini aldı. Balığa hasret kalan vatandaşlar da kimi yerlerde taze balık alabilmek için kuyruklar oluşturdu. Sezonun yeni başlamasından dolayı fiyatların biraz yüksek olduğu belirtilirken, önümüzdeki hafta içinde fiyatların aşağı düşmesinin beklendiği kaydedildi.

BİRKAÇ GÜN SONRA VAN'DA DA BALIKLAR ÇEŞİTLENECEK

Denizlerde avlanan balıkların bir kaç gün içinde Van'da da balıkçı tezgahlardaki yerini alacağı belirtildi. Şuanda tezgahta daha çok Van balığı bulunduran balıkçılar, yeni sezon balıklarının Van'a ulaşması ile birlikte tezgahların da renkleneceğini söyledi.

Bahçıvan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde balıkçılık yapan Bülent Demir, şimdi Van balığı başta olmak üzere alabalık, çupra ve levrek sattıklarını, ancak bir kaç gün içinde tezgahların balık çeşitleriyle renkleneceğini söyledi.

FİYATLAR HAVALAR SOĞUDUKÇA DÜŞECEK

Sezon başı olduğu için fiyatların biraz yüksek olacağını tahmin ettiğini belirten Demir, havalar soğudukça fiyatların da aşağı yönlü hareket edeceğini ifade etti.

Van Gölü Balıkçılık Sahibi Bülent Demir, vatandaşlara bolca balık tüketmelerini tavsiye ederken, sezonun başlaması ile birlikte istihdama da katkı sunacağını ve ilerleyen günlerde artacak olan balık talebini karşılamak üzere yeni eleman alımı yapacağını sözlerine ekledi. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber