3 Aralık Dünya Engeliler günü haftası dolaysıyla fizyoterapist Nebi Erdal, engelli bireylerin duygularını ve hissettiklerini topluma anlatabilmek adına palyaço kıyafeti giyerek Van caddelerini dolaştı.

Herhangi bir fiziksel sorunu olmayan Fizyoterapist Nebi Erdal, gün içerisinde engelli bireyleri daha iyi anlamak ve onlara olan tutumun değişmesine işaret etmek için palyaço kıyafetiyle tekerlekli sandalyede gününün bir kısmını geçirdiğini belirttti.

Genç fizyoterapist, "Van'da bana ait özel bir Fizik Tedavi  merkezinde çalışıyorum. Engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırmak için onları tedaviye alıyorum.
 Ne zaman kendini toplumdan soyutlamış birini görsem oralı oluyorum" dedi.

Engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek istediğini belirten Erdal, "Yürüyorum, koşuyorum, istediğim her yere gidebiliyorum, herkes gibi mutlu olduğum da sevinebiliyorum ve bütün bu sahip olduklarıma rağmen bu özelliklere sahip olamayan kardeşlerimizin farkındayım. Tekerlekli sandalyem yok, koltuk değneğinde değilim, gözlük falan da takmıyorum, işitme cihazım falan da yok ama onların farkındayım. Lütfen herkes kalbindeki zinciri kırsın ve kafasındaki kelepçeleri açsın. Hep beraber  onların farkına varalım. Böyle bir çalışma yapmamın sebebi ve yahut palyaço kıyafeti giymemin sebebi sağda,solda, kıyıda, köşede, sokağın başında ortasında, caddede,çarşıda her hangi bir yerde engelli bir birey gördüğünüz zaman, palyaço görmüş gibi tebessüm edin.Tuhafmış gibi acıyarak ya da halinize şükür ederek bakmayın. Yanına gidin konuşun,dertleşin,hikayesini dinleyin eminim anlatacak ve anlatmak isteyecek o kadar güzel çok şeyleri var ki .. İşini severek ve hakkıyla yapan tüm fizyoterapistlere saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber