Her gün birbirinden farklı onlarca deniz ürününü tezgahlarında bulunduran ve gelen müşterilere hizmet veren balıkçılar, bu günlerde hem az çeşit bulundurmak zorunda kalıyor hem de balığa talep azaldığı için yüklü miktarda ürün alamıyorlar. Koronavirüsten dolayı çok sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten balıkçılar, biran önce eski günlerine dönecekleri zamanı hayal ediyor.

Dışarıdan çok çeşit balık getirmediklerini, bir kaç çeşitle yetinmek durumunda kaldıklarını belirten balıkçılar, Van Balığının ise oldukça fazla avlandığını söylüyor. 

"SATIŞLAR DURGUN"

Konuyla ilgili konuşan Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, işlerinin durgun olduğunu söyleyerek: “Tezgahlarımızda şuan çok fazla ürün çeşidi yok. Bunun sebebi malum, koronavirüs. Bu virüsten dolayı bir çok müşterimiz evde kalıyor, çarşıya çıkamıyorlar. Durum böyle olunca da alışveriş olayı azaldı. Ve bir diğer sebep de artık eskisi kadar dışarıdan balık gelmiyor, çeşitler azaldı. Nisan ayında deniz ürünlerine av yasağı da geliyor. O açıdan da çeşitlerimiz azalmış durumda, zaten satışlarımız da durgun. Eskisi kadar yüklü mal alımı da yapamıyoruz. İşlerimizdeki durgunluk koronavirüsün ülkemizde vakaların görülmeye başladığı günden beri sürüyor. Aslında ilk günlerde sıkıntı yoktu, ama bazı esnaf arkadaşlarımızın faaliyetlerine ara verilince, bizim de işlerimiz oldukça düştü." dedi.

"MALİYETİNE YAKIN FİYATA SATIYORUZ"

Esnaf Bülent Demir şu an tezgahlarında 7 çeşit balığın olduğunu belirtirken "Bunlar çupra, levrek, alabalık, hamsi, kaya levrek, iri deniz çuprası ve Van balığı. Bu arada az sayıda müşterimiz olsa da, onlarda da bir çekingenlik, bir tereddüt olduğunu görüyoruz. Mesela içerisi kalabalık olduğu zaman yeni gelen müşteri varsa içeri girmiyor, aynı zamanda biz de çekiniyoruz doğal olarak. Tabi her şeyin başı sağlık. Sosyal mesafeyi korumakta fayda var. Bu arada Van balığımızda avlanma konusunda sıkıntı yok, bol miktarda bulunuyor. Tabi iş olmadığı için maliyetine yakın fiyata satıyoruz. Her gün günlük taze balık bulunuyor. Van balığı çok bereketli bu aralar ama maalesef iş yok. Ümit ediyordum ki biran önce bu virüs probleminden kurtuluruz ve herkes normal hayatına döner. Bunun için de lütfen hepimiz hijyen kurallarına ve alınan kararlara uyalım.” ifadelerini kullandı. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber