Van’da 4 gün boyunca sokağa çıkmak yasak. Sokağa çıkma yasağını ilk etapta Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu.

En çok merak edilen konuların başında sokağa çıkmanın 4 gün boyunca yasak olduğu Van’da market ve fırınlar açık olacak mı? Olmayacak mı?

Hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasakları 23 Nisan Çocuk Bayramı sebebiyle öne çekildi ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı bugün başladı. Van dahil 31 ilde vatandaşlar, 4 gün boyunca evde olacak.

Sokağa Çıkma Yasağı Kapsamında Van'da Fırınlar, Marketler Açık Mı?

Yasak Kapsamında Açık Olacak İşyerleri, İşletmeler, Kurumlar...

Ramazan ayı sebebiyle sokağa çıkma kısıtlanması/ yasaklanmasının olacağı günler olan 23 Nisan 2020 Perşembe, 24 Nisan 2020 Cuma, 25 Nisan 2020 Cumartesi ve 26 Nisan 2020 Pazar günleri yalnızca evlere paket servis şeklinde olmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri

Sokağa Çıkma Yasağı Kapsamında Van'da Fırınlar, Marketler Açık Mı?

Su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri

Ekmek dağıtımlarının düzenli olması maksadıyla Vali ve kaymakamların başkanlığında Van fırıncılar odası, yerel yönetim, Emniyet ve Jandarma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek komisyon aracılığı ile her Mahalle için muhtar görüşü alınmak suretiyle ivedilikle il ve ilçelerde ekmek dağıtım planları yapılacak. Bu plan dahilinde il ve ilçelerde bulunan ekmek üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri, Mahalle/ cadde/sokak ölçeğinde her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu şekilde yapılacak planlama dışında sadece Vefa sosyal destek birimleri ekmek dağıtımı gerçekleştirilecek.

Editör: Wan Haber