Ceviz kabuğu: Ceviz kabukları derin bir kapta haşlanır. Suyu süzülür. Ardından suyun içerisine zeytinyağı eklenip karıştırılır. Ceviz kabuğu suyu kuru saça sürülür ve üç saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz.

Sarımsak: Sarımsak rendelenir ve üzerine bir adet yumurta kırılır. Daha sonra bir kaşık zeytinyağı eklenir ve karışım saça sürülür. Bir gece bekledikten sonra yıkanır. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz

Patates suyu: Patates kabukları soyulur ve soyulan kabuklar derin bir tencereye konur. Üzerini aşacak şekilde su ilave edilir ardından kaynaması için ocağa alınır. Kaynadıktan sonra patates suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra temiz saça uygulanır ve bir gece bekletilir. Sabah ise soğuk su ile yıkanır. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz.

Zerdeçal: Mineral bakımından zengin olan zerdeçal saç rengini korumada son derece etkili bir bitkisel üründür. Üç yemek kaşığı zerdeçal iki su bardağı su ile karıştırılır. Banyo sonrası durulama suyu olarak saçlara uygulanır. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz.

Yoğurt: Düzenli olarak tüketilen yoğurt saç beyazlamasını yavaşlatacaktır. Bununla birlikte saçlara uygulanan taze ev yoğurdu da saçlarımızdaki beyazları tedavi ederken çok daha parlak ve canlı saç görünümü için sizlere zemin hazırlayacaktır. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz.

Çörek otu: Çörek otunun bin bir derde deva olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Bu ot şimdilerde de güzelliğimiz için bizlere deva olmaktadır. Çörek otu derin bir kap içerisine alınır ve dövülür ardından içerisine yoğurt eklenir ve karıştırılarak saça sürülür. Bir gece bekletilir ve saç yıkanır. Böylece saç renginiz korunacak ve saç derinizde herhangi bir yara kepek vs. var ise yavaş yavaş düzelecektir. Düzenli kullanım sonunda beyaz saçlarınız ile vedalaşabilirsiniz.

Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözüm Nasıl Olmalıdır?

Editör: Wan Haber