Yeni ölümcül koronavirüs salgınıyla mücadelede pek çok alanda farklı değişiklikler yapılmıştı. Bunlara ek olarak otellerde sistemlerinde bazı değişikliklere gitti. Oteller çoğunlukta her şeyi kişiselleştirerek sosyal mesafeye uyan tasarımlar geliştirmeye çalışıyor. Koronavirüs salgını seyahatleri durma noktasına getirmişti ancak normalleşme sürecinde seyahatler yavaş yavaş artmaya başladı.

Koronavirüs sebebiyle oteller çeşitli tasarımlar üzerinde çalışmaya başladılar ve gelecekte de kullanabilecekleri tasarımlar yapmaya çalıştılar. Mimarlar ve tasarımcılar, oteller için temassız sistemler geliştirmeye çalışıyorlar.

Korona Otellerİ Nasıl Etkİledİ!

Hedef: Sosyal Mesafe

Otellerde çalışan tasarımcı ve mimarların odaklandığı konu sosyal mesafe olacak. Bunun için de toplantı salonları, misafir odaları gibi alanlarda da değişikler yapılması bekleniyor. Tasarımcılar müşterilerin ihtiyaçlarını sağlık ile birleştirerek çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar koronavirüsüne çözümler sunulsa bile uzun süreli devam edeceği biliniyor. Bundan sonraki tasarımların hepsinde sağlık ve güvenlik konuları ön planda olacak.

Otellerde yapılan çalışmalar arasında lobilerde değişik oturma gruplarının olması bekleniyor. Bu oturma gruplarının tasarılarında sosyal mesafeye dikkat edilecek. Check-in teknolojisi de müşterilerin telefonlarıyla uyumlu bir hale getirilecek. Böylece müşteriler otel odalarını internet odalarından seçebilecek ve ödemelerini yapabilecek. Daha az insanla muhatap olunabilmesi açısından çalışmalar devam ediyor. Otel odalarının havalandırılabilmesi için yüksek teknolojili havalandırma sistemleri kullanılacak. Ayrıca müşterilerin hijyenik açıdan rahat edebilmesi için sert yüzeyler ve gözenekli hava alabilecek yüzeyler düşünülüyor.

Açık Büfeye Son

Müşterilerin yeme içme alanlarında da değişiklikler yapılacak. Özellikle en çok sevilen açık büfe kahvaltıların ortadan kalkması söz konusu. İnsanların birbiriyle temas edemeyeceği ve kuyruğa girmeyeceği alanlar yapılacak.  Yani her şeyde sosyal mesafe kuralına uyulması için planlar yapılacak. Otellerin odalarında, koridorlarında dezenfektanlar bulunacak. Aynı zamanda havuz alanları da kişiselleştirilecek ve toplu havuzlar olmayacak. Kişisel odalarda küvet tarzında havuzlar yapılması planlanıyor. Koronavirüs tüm alanlarda yeniliklere sebep olduğu gibi otellerin de büyük çaplı değişiklikler yapmasına sebep olacak.

Editör: Wan Haber