Corona salgınının ardından karantina sürecinde pek çok insan eve kapandı. Eğer siz de sürekli evde vakit geçiriyor ve evde geçirdiğiniz vakti daha eğlenceli bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız karantinada zaman geçirme önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Karantina Zaman Geçirme Yöntemleri

Kişisel yetenek ve ilgileriniz doğrultusunda karantinada pek çok farklı aktivite ile sıkılmadan, gününüzü daha verimli bir şekilde geçirebilirsiniz. Eğlenerek yapabileceğiniz aktivitelere örnekler vermek gerekirse;

  • Resim Yapmak

Resme ilginiz resim yapmayı biliyor olun ya da olmasın resim yaparak zaman geçirebilirsiniz. Başlangıçtan ileri resim tekniklerine kadar sunulan kitaplar ve eğitici videolar ile karantinada keyifli vakit geçirebilir; yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. 

Evde Spor Yapmak

  • Evde Spor Yapmak

Her ne kadar karantinada eve tıkılıp kalmış olsak da karantina zaman geçirme yöntemlerinden birisi de bağışıklığınızı güçlendirecek egzersizleri uygulamak. Şuan tüm dünyada pek çok spor eğitmeni ücretli ve ücretsiz programlar ile evde formda olmanızı ve daha sağlıklı olmanızı sağlayacak spor akışları sunuyor.

  • DIY Projeleri

Eğer evinizle ilgilenmekten hoşlanıyorsanız binlerce farklı DIY projesi ile evinizi renklendirebilirsiniz. Evinizdeki mobilyaları boyayabilir, evde bulunan şişeler, kumaş ve düğme gibi nesnelerle yepyeni dekoratif ve kullanışlı objeler yaratabilirsiniz.

  • Online Eğitim Dersleri

Online eğitime geçiş yapmamızla birlikte öğrenciler ders müfredatını online dersler ile takip etmektedir. Ancak ister öğrenci olun ister olmayın internetteki onlarca farklı online eğitim dersi ile evde vakit geçirme süresinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu süre zarfında yeni bir dil öğrenebilir; resim-müzik gibi konularda kendinizi geliştirebilir ya da genel kültür ve yeteneğinizi arttıracak programlar gibi sayısız seçenekten yararlanabilirsiniz.

Evde kitap okumak

  • Kitap Okuma & Aileyle Zaman Geçirme Aktiviteleri

Günlük hayat koşuşturmasında okuyacağınızı düşündüğünüz ama rafa kaldırdığınız kitaplarınız varsa bu kitapları okumanın tam vakti! Ailenizle kitap okuma etkinlikleri düzenleyebileceğiniz gibi aynı zamanda farklı oyun ve etkinliklerle de ailenizle birlikte verimli ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

  • Dünya Mutfaklarını Deneyin

Evde geçirdiğiniz bu zamanlarda kendinizi tüm dünya mutfaklarına hakim bir şefe çevirebileceğiniz gibi Türk mutfağında da denemek istediğiniz ama deneyemediğiniz lezzetleri deneyebilirsiniz. Birbirinden farklı tarifler ile evde zaman geçirme süresini keyifli ve lezzetli bir hale dönüştürebilirsiniz.

Editör: Wan Haber