Evinizde otururken iş yapın

İşi bilgisayar üzerinde olan insanlar evlerinde oturdukları yerden rahatlıkla işlerini halledebilir. Peki işi bilgisayar üzerinde olmayan insanlar ne yapacak işte onlara öneriler..

Kitap okuma

Eğer kitap okumayı seviyorsanız ve daha öncesinde okuyacaklarım listesini yapmışsanız bu öneri tam sizlik, okunacak olan listenizi açın ve o kitapları temin edip okuyarak gününüzü daha güzel bir şekilde geçirebilirsiniz.

Yoga ve meditasyon yapabirsiniz

Özellikle zihnimizi temiz; bedenimizi zinde tutmamızın oldukça önemli olduğu bu günlerde yoga ve meditasyon temelli çalışmalar yapmayı deneyebilirsiniz. Daha önce hiç denememiş olmanız bunları yapamayacağınız anlamına gelmez. Hatta başlangıç için basit hareketlerle ve temel felsefelerle ilerlediğinizde işlerin sandığınızdan çok daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Evcil hayvanlarınızla zaman geçirin

Evinde evcil hayvanları olanlar için muazzam bir döneme giriyoruz. Hayat koşturmasında vakit ayıramadığınız evcil dostlara sarılma vakti geldi de çattı. Şimdi zaman evcil hayvanlarımızı öpücüklere, sarılmalara, oyunlara boğma vaktidir! Evciller artık “ya kardeşim işin gücün yok mu rahat bırak artık beni ya, allah allah” noktasına gelerek birleşip, sendika kurarak rahat bırakılma haklarını talep edene kadar aynen devam.

Çok parçalı puzzle yapılabilir

Bu madde “madem evde karantinadayız, imkânımız varken neden delirmeyelim” diye düşünerek bulduğum bir madde. Bana öyle geliyor ki zaten şu 10.000 parçalı puzzleları falan böyle zamanlar için yapıyorlar herhalde, siz ne dersiniz? Eğer ailecek karantinadaysanız rahat olun.

Bulmaca çözerek gününüzü geçirin

Bildiğiniz gibi bulmaca çözmek genelde emeklilikle bağdaştırılan bir aktivitedir. Şu an elimizde bulmaca çözmek gibi bedava ve keyifli bir aktiviteyi artık emekli işi olmaktan çıkarmak için müthiş bir fırsat.

Belgesel izleyin

Belgesel izlemeyi seviyorsanız kaçırılmayacak fırsat,  ilgi duyduğunuz belgesel filmlerini bularak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Editör: Wan Haber