Van’ın Cevdetpaşa Mahallesi’nde oturan, yaşamı boyunca yaşadığı sorunlardan belini doğrultamayan 77 yaşındaki Fedile Kayar da, şimdi herkes gibi evinden çıkmıyor. Kayar’ın isteği, hayırsever vatandaşların ve yerel yönetimlerin sağlık ve geçim sorunlarıyla ilgili olarak kendisine ve çocuklarına yardımcı olması.

Yaşamının büyük bir kısmını naylon çadırlarda ve barakalarda geçiren Fedile Kayar, son olarak İpekyolu ilçesi Cevdetpaşa Mahallesi, Selçuklu Sokak, 33 Nolu eşine ait eve yerleşti.

Van’ın bilinen renkli simalarından Fedile Kayar, ikisi de işsiz olan iki oğlu ve gelini ile birlikte bu evde yaşıyor.

Yaşamı boyunca büyük sıkıntılarla yüzleşen Kayar şimdi de koronavirüs salgını şaşkınlığını yaşıyor.

Koronavirüs için ‘hastalık’ ifadesini kullanan Kayar, “Bu hastalık bitmeden kimse evden çıkmasın, zaten ben de çıkmıyorum” diyor. 

Bu arada, maddi olarak zor durumda olan Fedile Kayar ve çocukları, hayırseverlerden ve yerel yönetimlerden yardım bekliyor. 

Bir süre önce trafik kazası geçirdiğini belirten Kayar, şu anda yürüyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Çocukları da çalışmadığı için ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduklarını anlatan Kayar, şöyle dedi:

“Bu hastalık çıktı herkes evde, biz de evdeyiz. Çarşıya da çıkamıyorum. İki oğlum da 2 aydır işsiz, bize yardımcı olsunlar. Oğlum iki ay önce Büyükşehir Belediyesine yardım için dilekçe de verdi, ama cevap alamadı. Herkese yardımlar yapıldığı söyleniyor, ama bize hiç yardım falan gelmedi. Hayırseverlerden ve belediyelerimizden yardım bekliyoruz” Ahmet GÜLER-VANMED

Editör: Wan Haber