İslam alemi olarak bir Ramazan Ayı’na daha erişmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. On bit ayın sultanı için geri sayımın başladığı şu günlerde vatandaşlarımız, Teravih namazına ilişkin arama motorlarında nasıl kılındığı ya da evde kılınıp kılınmadığı ile ilgili sorular sormaktadır. Bütün detaylar haberimizde...

İbadet ayı olan Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olan teravih namazı ile ilgili nasıl kılınacak? Evde kılınabilir mi? Kaç rekat? gibi sorular sorumaktadır.

Bu sene Ramazan ayının ilk günü, 24 Nisan tarihinde başlamaktadır. İlk teravih namazı ise 23 Nisan yatsı namazından hemen sonra kılınacaktır. İlk teravih namazı, Ramazan ayında olmak üzere 20 rekat olarak sünnet bir namaz olarak kılınmaktadır. Teravih namazına peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ve dört halife de devam etmiştir. Diğer nafile namazlarından teravih namazının kılınışının bir farkı bulunmamaktadır. Yani iki rekat namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının iki rekat sünneti gibi...  Aynı o şekilde Teravih namazı da iki rekat şekilde kılınmaktadır ve iki rekatta bir selam verilmektedir.

Evde Teravih Namazı...

Teravih Namazı Kaç Rekat?

Teravih namazı 20 rekat. 2 rekatta bir selam verilebileceği gibi 4 rekatta bir selam verilmesi de mümkündür. Fakat genel itibari ile genel Uygunluk görmüş kriter, 2 rekatta bir selam verilmesi şekilde olanıdır.

Teravih Namazı Evde Kılınır Mı?

Diyanet İşleri başkanı Ali erbaş, Ramazan ayı için önemli değerlendirmelerde bulundu.  Erbaş “Herkes, kendi evinde ailesi ile beraber Teravih namazını kılabilir. Çünkü Teravih namazı tek başına kılınabilen bir namaz olduğu gibi ev ortamında bireylerin ailecek kılmaları da mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Evde Teravih Namazı...

Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

1.Rekat

Niyet ettim Allah rızası için 2 rekat Teravih namazı kılmaya... Diye niyet edilir, Ondan sonra Allahu Ekber diyerek iftitah tekbiri alınır, Namaza başlanır, Sübhaneke okunur, euzu besmele çekilir, fatiha Suresi okunur, Kur’an’dan bir zammı sure okunur, rükuya gidilir, secdeye gidilir, doğrulur, tekrar secdeye gidilir.

2.Rekat

Ayağa kalkılır, kıyama durulur, besmele çekilir, Fatiha Suresi okunur, Kur’an’dan bir zammı sure okunur, rükuya gidilir, secdeye gidilir, doğrulur, tekrar secdeye gidilir, oturarak ettehiyyatu ve Allahümme salli, Allahüme barij ve rabbena duaları okunur, Esselamu aleyküm ve rahmetullah diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

Editör: Wan Haber