Çalışmaya göre, erkeklerin bir şeyi “kazandıklarına” inanması, bünyelerinde hormonal değişikliklere sebep oluyor ve bu da eşlerini aldatmalarını daha olası kılıyor.


Çalışma ayrıca, erkeklerin “cinsel bir beklenti” olarak testosteronu arttırmak için başarılı olduklarına inanmaları gerektiğini de bulmuş oldu.


Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, erkeklerde hormonal ve psikolojik değişiklikler gözlemledikten sonra yine erkekler üzerinde gerçekleşebilecek yeni potansiyel gelişmelere daha da yaklaşmış oldu.


Ekip, hormon seviyelerinin yanı sıra, yirmili yaşlarındaki 38 erkeğin kadınlara yaklaşma konusunda kendilerine karşı duydukları özgüveni de ölçme imkanı buldu.


Bilim adamları, erkek vücudunun farklı partnerlerle daha fazla seks yapmak için iyi bir statü sahibi olunmasından yararlandığını da bu çalışmayla birlikte ön plana çıkarmış oldu.


Cambridge Üniversitesi'nin baş yazarı Dr Danny Longman araştırma sonuçlarına ilişkin olarak, “Evrimin büyük bir kısmı enerji yatırımlarındaki değişimlerden oluşuyor. 


Yaşayan canlı türleri arasında özellikle erkekler için ortak ve dengeli bir çiftleşme stratejisi bulunuyor. 


Üreme yaklaşımlarından biri kısa vadeli olarak enerjiye yatırım yapmak ve rekabetle mücadele etmek iken, bir diğer yaklaşım ise uzun vadede enerji yatırımı yaparak tek bir eşten yavru sahibi olmak. 


Sosyal statüde algılanan her bir değişimin, erkek fizyolojisinin üreme başarısını optimize etmek için eşleştirme stratejilerinin uygulanmasıyla birlikte gerçekleştiğini ve bu durumun kadın ve erkek arasında fiziksel ve psikolojik olarak iyi bir uyum sağlayabileceğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.


Çalışma sonucu, herhangi bir şeyden başarı elde ettiğine inanan erkekler ortalama %4,9 testosteron artışı yaşarken, başarısız olduklarına inananların testosteron oranı ise ortalama %7,2 oranında düşüş yaşadı.


“Başarılı” hisseden erkeklerin çekici buldukları kadınlara seks için yaklaşma olasılıkları da rakiplerine oranla %11,3 daha yüksek.


Ve bu erkeklerin kendilerini diğerlerine göre daha “tercih edilebilir” gördükleri de ortaya çıktı.SuperHaber

Editör: Wan Haber