Korona virüs tedbirleri çerçevesinde Mart ayında kapatılan düğün salonları, 1 Temmuz itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmete başlayabilecek. Bundan sonraki sürecin nasıl olacağı konusunda bilgilendirmelerde bulunan DÜSOİŞ Genel Başkanı Barış Ay, bütün tedbirleri aldıklarını, salonda çalışanların mutlaka siperlik, eldiven ve hijyen sertifikalarının olacağını söyledi. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın düğün salonları için ortak şartname belirleyeceğini ifade eden Ay, yayımlanan şartnameye de uyacaklarını kaydetti.

Yarı yarıya düşebilir!
Ay, “Salonlarımızda eleman sayısında azalmaya gitmeyeceğiz ama misafir sayısında azalmalar olacak. Misafir sayısını net bilemiyoruz ama beklentimiz yarı yarıya düşmesi yönünde. Misafir sayısında bir azalmaya gideceğiz. Biz salonda vatandaşların maksimum 2 saatlik yol geldiğini düşünerek maskeler vereceğiz. Dezenfektan ve hijyen konularında da hazırız. Sosyal mesafeye nasıl uyacağımızı göstereceğiz. Kimsenin korkusu, tedirginliği olmasın. Düğün salonumuza girişte ateş ölçerle ateşler ölçülecek. Ateşi yüksek olan asla alınmayacak. Salonumuzun içerisinde her saat başı el dezenfektan makinası ile misafirlerimizi dolaşacağız." dedi.

"Salonlarımızın açılmasına şükrediyoruz"

Başkanı Barış Ay, yeni dönemde tüm malzemelerin tek  kullanımlık olacağına dikkat çekerken, "Biz bunu özellikle üyelerimizden talep ettik. Kimsenin sağlığıyla oynayamayız. Denetmelerimizi ise hem devlet tarafından, hem de biz sendika olarak sürdüreceğiz. Zaten biz salonlarımızın açılmasına şükrediyoruz, eğer 1 Temmuz’dan sonra faaliyete geçmeseydik 3 bin 500 esnafım iflas edecekti. Allah hükümetimizden razı olsun. Bizleri dikkate aldılar. Biz her şekliyle hazırız. 1 Temmuz’da sorunsuz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber