Konya'nın Çumra ilçesinde yaşayan korkunç olay 16 Aralık’ta meydana geldi. Ali Rıza Yüzer, 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i tüfekle vurarak öldürdü. Ali Rıza Yüzer daha sonra jandarmayı arayarak teslim oldu. Yaşanan olay ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede Ali Rıza Yüzer’in şu ifadelerine yer verildi.

“EŞİM BANA ÇOCUKLARIN İKİSİ SENDEN DEĞİL DEDİ”
Aile içi geçimsizlik olduğunu belirten Ali Rıza Yüzer, "Olaydan yaklaşık 3-4 gün önce aramızda yeniden tartışma ve kavga oldu. Bu tartışma sırasında eşim bana 'çocukların ikisi senden' değil dedi. Ben de evden kendimi uzaklaştırarak sakinleştirdim. Zaten her gün eşimle ev işlerini yapmadığı için tartışıyorduk. Olay günü yine bu nedenle tartıştık. Eşim yine bana hitaben 'karnımdaki çocuk senden değil' dedi. Ben kendimi bir anda kaybettim. Evde içi dolu olarak bulunan tüfeğimi alarak 5 el ateş ettim. Tüfek bana dedemden kaldı. Daha sonra yaptığımın yanlış olduğunu anladım hemen ambulansı aradım. Sağlık çalışanları eşimi yere yatırıp kanayan yarasına tampon yapmamı istedi. Ben de bornozla eşime tampon yaptım ardından jandarmayı aradım" dedi.

YÜZDE 99.99 BABASI
Adli Tıp Grup Başkanlı, anne ve ölü bebekten alınan DNA parçalarını babanın DNA’sı ile karşılaştırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda bebeğin yüzde 99.99 Ali Rıza Yüzer’den olduğu ortaya çıktı. Öte yandan yargılama Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

“EVDE BAŞKA ERKEKLERE AİT İÇ ÇAMAŞIRI VE KIYAFETLER BULUYORDUM”
Mahkemede konuşan Ali Rıza Yüzer, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaptıklarımın doğru olmadığını biliyorum. 4-5 yıldır eşimle aramızda tartışmalar ve kavgalar oluyordu. Eşim bu tartışmalarımızda çocukların benden olmadığını, kuzenim S.Y. ile birlikte olduğunu söyledi. Bu nedenle kavga ettik ve kendi annem ile kayınpederimi eve çağırdım. Kayınpederim dışarıda eşimle görüştü ve bana ‘seni kızdırmak için söylemiş' dedi. Aile büyükleri araya girince tekrar yaşantımıza devam ettik. Ancak kuşkularım iyice arttı. Evde başka erkeklere ait iç çamaşırı ve kıyafetler buluyordum. Sorduğum zaman ise benim olduğunu söylüyordu. Bu nedenle de tartıştık ve ailesini çağırdım. Karakolluk olduk. Karakolda barıştık ve yuvamı yıkmamak, çocuklarım için bazı şeyleri görmemezlikten geldim. Ama o sürekli olarak çocukların benden olmadığını söylüyordu'' ifadelerini kullandı.

“BEBEĞİ DÜŞÜRMEK İÇİN HAP İÇMİŞTİ”
Diğer çocuklarından biri için daha önce DNA testi yaptırdığını belirten Yüzer, "Psikolojik olarak yıkılmıştım. DNA testi için internetten araştırmalar yaptım. Daha önce oğlumla DNA testi için kan verdim. Ama sonucu almadım. Olumlu ya da olumsuz laf söz olur, diye sonucuna bakmadım. Babasını kaybettikten sonra eşimin psikolojisi de çok bozulmuştu. Bebeği düşürmek için hap içmişti. Ben elimden geleni yaptım. Olay günü de 'Karnındaki çocuk senden değil' dedi. Tartıştık. Asılı bulunan tüfeği aldım ve doldurdum. Sonra hedef gözetmeksizin 5 el ateş ettim. Eşime tampon yapıp sağlık ekibi ve jandarmayı aradım" diye konuştu.

“ABLAMA HAPİS HAYATI YAŞATTI”
Ayrıca mahkeme heyeti, öldürülen Sadife Yüzer'in kardeşi Rıfat Yıldız'ı da dinledi. Yıldız, "Ali Rıza’nın söyledikleri her şey iftira. Ablamın telefonu bile yoktu. Babasının mezarına bile Ali Rıza izin vermeden gidemiyordu. Ablamın hayatında sürekli şiddet vardı. Ablamın kolunu kırdı ve tedavisini geç yaptırdı. Kırık kolla ablama 2,5 ton kömür taşıttı. Gecenin 12'sinde ablamı tarlaya gönderip çalıştırıyordu. Ablama hapis hayatı yaşattı. 2018 yılında ablamı dövdüğü için ablam bize gelmişti. Evimizin önüne gelip havaya ateş açtı. Ben ablamı neden dövüyorsun dediğimde bana da tornavida çekti" dedi.
Canlihaber

Editör: Wan Haber