Zonguldak’ın Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi’nde ikamet eden 33 yaşındaki Reyhan Türkmen, dünyaya getirdiği beş çocuğunu okutmaya çalışıyor. 2008 yılında eşinden boşanan Türkmen, beş çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Sosyal yardımlar sayesinde hayata tutunan Türkmen Ailesi, akşam olunca mum ışığında yaşamaya çalışıyor. 18 günden beri mum ışığında yaşadıklarını ifade eden 33 yaşındaki Reyhan Türkmen şöyle konuştu: “Kocamla evliliğimizden beş çocuğumuz oldu. 2008 yılında boşandık. Boşandıktan sonra ben çocuklarımla bir arada yaşamaya başladım. Çocuklarımızla kıt kanaat geçinmeye başladım. Çocuklarım büyüdü. Yarı aç yarı susuz yaşadık. Beş çocuğumdan üçü lise diğer ikisi ilkokulda okuyor. Zor geçiniyoruz. Yol paralarını olsun, masraflarını olsun karşılayamıyoruz. Çok zor günler geçirdik, çaresiz durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık." Sosyal yardımlar ile geçindiğini anlatan Reyhan Türkmen, şunları söyledi: "Sosyal Hizmetler’den yardım alıyorum. Elektrik faturalarımla birçok yere başvurdum. Fakat hep eli boş döndüm. Çaresiz kaldım. Karanlıkta kaldım. Kömürümüz yok. Elektrik faturamı ödeyecek durumum yok. Eşimle görüşmüyorum. 2008 yılından beri eşimle görüşmüyorum. Kendisi ile görüşmek de istemiyorum. Çok sorumsuz bir insandı. Ben kendimi çocuklarıma adadım." Evinde şu an soba yanmadığını anlatan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarım soğukta uyuyor. Soğukta ders çalışıyor. Çocuklarım üşüyor. 15 gündür sobam yanmıyor. 18 gündür elektrik yok. Çocuklarım mum ışığında ders çalışıyor. İki haftadır çocuklarım banyo yapmıyor. Ders notları düştü. Ne yapacağımı şaşırdım. Büyüklerimden yardım ellerini uzatmalarını istiyorum. Ne olursa olsun bize yardım etsinler. Çocuklarım için istiyorum.”

9 yaşındaki Emre Türkmen ise “Elektriğimiz olsaydı güzel olurdu. Sobamız yansaydı daha güzel yaşardık. Annem bize bakmaya çalışıyor. Bizim için uğraşıyor. Okumamız için” diye konuştu.

9 yaşındaki Emre, 12 yaşındaki Emrullah, 14 yaşındaki Behice, 16 yaşındaki Zühre, 17 yaşındaki Dilek de "Sobamız yansın ısınalım, elektriğimiz yansın ders çalışalım" dediler.
 

Editör: Wan Haber