Bengal Kedi Türü Hakkında Bilinmeyenler

Görünüşü yırtıcı hayvana benzese de bu kedi oldukça sıcakkanlı ve insan canlısı bir hayvandır. Kalabalık aileler için de oldukça idealdir. İnsana ve insan ilgisine, sevgisine hep ihtiyaç duyar. İlgi görmediğinde depresyona giren bir kedi türüdür. Bengal kedilerinin ataları Asya leoparları olarak bilinir. Toplam 4 kuşağa kadar bilinmektedir. Kırma bir kedi türüdür. Habeş kedisi ile British Shorthair cinsi kedilerin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmış bir kedi türüdür. Kırma oluşu sebebiyle bazı kedilerde körlük görülmektedir. Leopar deseni ve meraklı oluşu Bengal kedilerine farklı bir karakter katmıştır. Renkleri turuncu olabilir, sarı olabilir ve kahve tonlarında olabilir. Bu kedi türünün ilgiye ve sevgiye duyduğu ihtiyaç bakımından bakıldığında yoğun bir iş temponuz varsa bu hayvan türü size uygun değildir. Bengal kedisi yalnız kalınca depresyon ile birlikte stres yaşamaktadır. Bu da hayvanı huysuz ve huzursuz yapacaktır. Uysal olan bu kedilerin diğer hayvan dostları ile de ilişkisi gayret iyidir. Dediğimiz gibi tam bir aile kedisidir. Tüyleri sebebiyle bakımı zordur.

Bengal kedileri boyut olarak da büyük bir kedidir. 7 kilo ağırlığa kadar çıkabilmek ile birlikte bu ağırlığı da geçmektedir. Zeki, araştırmacı ve sahiplerine aşık olan bu kediler aynı zamanda çocuklarla iyi anlaşmaktadırlar.

Bengal Kedİ Türü Hakkında Bİlmemİz Gerekenler


Bengal Kedisinin Fiyatı Ne Kadar Ve Nereden Temin Edilir?

Şekli leopara benzeyen ve üç renk gurubuna mensup bu kedi türünün fiyatı ortalama 20 bin civarındadır. Besleme konusunda da hassas olan kedinin endüstriyel mamalar ile beslenmesi bazı durumlarda sakınca yaratabilir. Bu bağlamda çiğ gıdalar ile beslemek daha doğru olacaktır.

Bu hayvanların temini özel istek ile gelmektedir. Ülkemizde sınırlı sayıda bulunmakla birlikle bazı İnternet sitelerinden sipariş ile gelmektedir. Bunun yanında petshoplarda da bulabilirsiniz.

Editör: Wan Haber