Araba kullanmak insana keyif verir. Fakat arabanın periyodik bakımlarının yapılması hayati önem taşımaktadır. Bakım zamanı gelen arabanın bakımı yapılmadığı takdirde altından kalkılamayacak kadar masraflı durumların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Arabanın Bakımının Yapılmasının Önemi

Arabanın kullanıldığı belirli aralıklarla kilometrenin artmasına bağlı olarak bakıma girmesi gerekmektedir.

Arabanın bakımını zamanında yapılması, arabanın daha konforlu, daha sağlıklı ve daha güvenli bir şekilde Yol almasını sağlayacaktır

Antifriz sıcaklığın eksilerde seyrettiği durumlarda bile arabaların donmasını engelleyen bir maddedir. Sıcaklığın eksilerde olduğu durumlarda radyatörde bulunan suya eklenerek motor suyunun donmasını engelleyen kimyasal bir maddedir. Genel itibarıyla otomobil sınıfı araçlarda daha çok kullanılmaktadır.

Antifriz radyatör ve soğutma sistemlerini pas tutmaktan korumak amacıyla da kullanılır. Donma derecesi, Antifriz çeşidine göre değişiklik gösterir. Türkiye iklim durumlarında en yüksek korumanın sağlanabilmesi için %30 ile %50 oranlarında antifriz kullanımı uygun olacaktır.

Antifrizin karıştırılacağı suyun yumuşak olmasına dikkat edilmelidir. Bunun nedeni sert suyun antifirizin içerisinde bulunan koruyucu maddelerin etkisini azaltmasıdır. Bütün antifrizler birbirinden farklılık gösterirler. Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır.

Cam Suyu Kullanım Zamanı Ve Önemi

Cam suyu, arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir. Fakat aynı suların kış aylarında kullanılması cam suyunun donmasını, hatta içinde bulunduğu kabın patlamasına sebep olabilir. Bu risk faktörünü ortadan kaldırabilmek amacıyla cam suyunun içine antifriz katılmalıdır. Antifriz, kış aylarında cam suyunun donmasını engeller.

Editör: Wan Haber