Ailesini Van'da bırakarak Faraşin Yaylası'na yerleşen Abdulmenav Aslan, 3 yıldır kimsenin olmadığı yüksek rakımlı bölgede tek başına hayat sürüyor. 

İHTİYAÇLARINI ASKERİ ÜS BÖLGESİNDEN KARŞILIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 650 rakımlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylasında 3 yıldır tek başına kalan Abdulmenav Aslan, yaz kış köyünden ayrılmıyor. Eşi ve çocukları Van’da kalan Aslan, yıllardır derme çatma evinde koyun ve atlarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Tek odalı bir evde kalan Aslan’ın yardımına Mehmetçik koşuyor. Yüksek rakımlı yaylada bulunan askeri üs bölgesindeki Mehmetçik yakacak odunu kalmayan vatandaşın imdadına koşarak kömür ve odun tedarik ediyor.

Her türlü ihtiyacını askeri üs bölgesinden karşılayan vatandaş aynı zamanda balık avlayarak yaşamını sürdürüyor. Yüksek rakımlı köy aynı zamanda yayla olduğu için 5 ay boyunca kar nedeniyle beyaza bürünüyor.

"BURADA TEK BAŞIMAYIM VE ÇOK SEVİYORUM"

Köyünden ayrılmak istemediğini belirten Aslan, "Yıllardır buradayım. Ailem Van’da kalıyor. Yaz aylarında geliyorlar bense burada tek başımayım çok seviyorum buraları. 40 koyun ve 3 atım 1 köpeğim var. Onların yanında mutlu oluyorum. İşlerim sürekli aynı çok şükür, buradaki komutanlarımıza çok teşekkür ederim. Bana her türlü yardımı yapıyorlar. Odunum bitmişti bana kömür ve odun getirdiler. Bazen balık tutuyorum. Benden uzakta olan 3 aile daha var. Onların çocukları yanlarında benim çocuklarım ise Van’da" dedi. İHA

Editör: Wan Haber