Günümüzde duygusal ilişkiler, çağımızın getirdiği bireysellik, güvensizlik, anksiyete, iletişim problemleri gibi pek çok sebepten dolayı mutsuzluğa ve ayrılıklara sürüklenebiliyor. Ne yazık ki pek çok evlilik boşanmayla, büyük aşkla başlayan ilişkiler ise hayal kırıklıklarıyla sonuçlanıyor. Peki partnerler arasındaki uyum ve mutluluğun sırrı tam olarak ne?

Bize göre; herhangi bir kural veya toplumsal gereklilik taşımayan, kendine özel bir yapıya sahip, iki tarafın da istek ve beklentilerini esas alan birliktelikler mutlu ilişkilerin temelini oluşturuyor. Bu bakış açısından yola çıkarak, çoğu insan için sağlam temelli ve huzurlu bir birlikteliğin kaynağı olan açık ilişki konusunu sizler için mercek altına aldık.

AÇIK İLİŞKİ NEDİR?

Açık ilişki; iki tarafın da özgür iradesiyle birbirlerini herhangi bir konuda kısıtlamadıkları, karşılıklı olarak bireysel özgürlüğe saygı duydukları, tarafların başkalarıyla ilişki yaşamasını ayrılık sebebi olarak değerlendirmedikleri, duygusal ve cinsel bir bağdan oluşan ilişki türüdür.

kaynak:livetobloom

Editör: Wan Haber