Tuşba ilçesinin Altıntepe Mahallesi’nde ikamet eden 5 nüfuslu Çurku ailesi, 4 yıldır barakada yaşam mücadelesi veriyor. İlde meydana gelen depremlerde kaldıkları evin ağır hasar gördüğünü belirten Nevzat Çurku, “Depremde evim büyük hasar gördü. Evin farklı bölümlerinde çatlaklar meydana geldi, tavanında delikler açıldı. Duvarlar ise birbirinden ayrılacak duruma geldi. Yıkılma tehlikesi olduğu için ailemle birlikte 4 yıldır bahçeye kurduğum barakada kalıyoruz. Gidecek başka yerimiz yok” dedi.
Sıkıntısını yetkililere bildirdiğini, ancak bir netice alamadığını ifade eden Çurku, “Dilekçe yazdım. Gelip evime baktılar. Dönüş yapacaklarını söylediler, ama kimse bize geri dönüş yapmadı. Hamallık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Bazen çalışıyor, bazen iş bulamıyorum. Bu nedenle yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.


Barakada yaşamanın zor olduğunu vurgulayan İnci Çurku ise, “Saç parçalarıyla yaptığımız baraka yazın çok sıcak, kışın ise çok soğuk oluyor. Burada yaşamak çok zor, ancak evim hasarlı olduğu için mecburen burada kalıyorum. Bazen yemek yapmak için evime giriyorum ya da çocuklar lavabo için gidiyorlar. O zamanlarda bile ev başımıza yıkılacak diye çok korkuyoruz. Yetkililerden bize bir barınak sağlamasını istiyoruz. Bende herkes gibi bir evimin olmasını istiyorum. Artık barakada yaşamaktan bıktım” şeklinde konuştu.


Çurku ailesinin kızları Seda ve Sema ise barakada derslerine bile rahat bir şekilde çalışamadıklarını ve üşüdüklerini belirterek, yetkililerden yardım istediklerini söylediler.

Editör: Wan Haber