İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde pazartesi ve salı günü yapılan denetimlerde maske zorunluluğuna aykırı davranan 7 bin 17 kişiye ceza kesildiğini duyurdu.

KİŞİ BAŞI 900 LİRA CEZA KESİLİYOR
Bakanlığın valiliklere gönderdiği talimat sonrası geçtiğimiz Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri denetim ve kontrol çalışmaları sırasında maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlar ve iş yerleri ikaz edilip, bilgilendirildi. Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanmaya başlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde Pazartesi ve Salı günü gerçekleştirilen denetimlerde maske kullanma zorunluluğuna aykırı davranan 7 bin 17 kişiye idari işlem uygulandı.

62 İLDE TÜM ALANLARDA ZORUNLU
62 ilde hayatın tüm alanlarında, 12 ilde alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu yerlerde, 7 ilde ise bu yerlere ek olarak umumi hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda belirlenen cadde, sokak ve meydanlarda maske takma zorunluluğu bulunuyor.

VAN'DA SADECE BELİRLİ CADDE, SOKAK VE ALANLARDA ZORUNLU

Van Valiliği'nde daha önce gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı'nda maskesiz sokağa çıkma yasağı masaya yatırılmış ve bazı bölgelerde uygulanması kararlaştırılmıştı.

Alınan karara göre İpekyolu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi (Beşyol Kavşağı-2 Nisan AVM Kavşağı arası), Kazım Karabekir Caddesi (Eski Cezaevi Caddesi Soydan Kavşağı arası), Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi (Kültür Kavşağı-Soydan Kavşağı arası), İskele Caddesi (Beşyol Kavşağı-Cemaller Sokak Kesişimi arası), Sıhke Caddesi (Beşyol Kavşağı-Zübeyde Hanım Caddesi Kesişimi arası), Yüzbaşıoğlu 1. Sokak (Sıhke Caddesi kesişimi-Maraş Caddesi kesişimi arası), Zübeyde Hanım Caddesi (Sıhke Caddesi kesişimi- Maraş Caddesi kesişimi arası), Koçibey Caddesi (Defterdarlık Caddesi kesişimi- Cemaller Sokak kesişimi arası), Ordu Caddesi (Milli Egemenlik Caddesi kesişimi- Cumhuriyet Caddesi kesişimi arası) PTT Caddesi üzerinde bulunan Peynirciler Çarşısı, Eski Defterdarlık Caddesi üzerinde bulunan Sakatatçılar Çarşısı, Ferit Melen Bulvarı üzerinde bulunan Rus Pazarı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İran Pasajı, alış veriş merkezleri, iş yerleri taksi ve otobüs durakları, tren garı, postane ve banka şubeleri ile ATM'ler'de maske zorunluluğu getirilmişti. Ajanslar - WanHaber

Editör: Wan Haber