SEO Analizi

Arama motoru kriterlerine göre değişen performans dinamiklerini inceleyen SEO analizi, çeşitli SEO araçlarıyla yapılır. Arama motoru kriterlerine ve kullanıcı deneyimine göre web sitesinin ne durumda olduğunu gösteren analiz sonuçları, SEO stratejilerini belirler. Web sitesinin hızı, ziyaretçi trafiği ve hareketliliği, linklerin durumu ve anahtar kelime grafiği gibi ölçülebilir değerler üzerinden analizler yapmak mümkündür.

Site performansı hız ve kullanılabilirlik değerleriyle ölçülür. Düzeltilmesi gereken teknik hatalar, içerik hataları, kullanıcı deneyimi hataları, işlevsellik hataları analizler sonucunda ortaya çıkar. Analizler, web sitesinin neden istenen hedeflere ulaşamadığını gösteren raporlar sunar. Web sitesinin Google tarafından nasıl algılandığı Google SEO analizi ile belli olur. Analiz sonuçlarına göre site optimize edilerek arama motorunun kriterlerine uygun hale getirilir.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO kavramı çok yönlü dinamikleri kapsayan çalışmaları ifade eder. Bu açıdan da site SEO analiz çalışmaları tek bir yönden ya da tek bir formülle yapılamaz. Analizlerin yapılabilmesi için web sitesinin çok yönlü çözümlenmesi gerekir. Çok yönlü analizler için çok yönlü SEO araçları kullanmak gerekir. Dakikalık, saatlik, günlük, haftalık, aylık veriler analiz edilebilir.

Site içi SEO hatalarının tespit edilmesi ve düzeltilmesi web sitesinin görünür olması açısından önemlidir. Hangi anahtar kelimelerin kaçıncı sırada olduğunu gösteren analizler de anahtar kelime kullanımı açısından oldukça önemlidir.

Çok detaylı analizler yapan araçlar vardır. Backlink analizi, rakip analizi, anahtar kelime analizi, içerik araçları analizi, reklam araçları analizi, link analizi gibi birçok analizle oluşturulan genel raporlar web sitesinin eksiklerini ortaya koyar. SEO için etkili analizler yapmayı sağlayan araçlar çok detaylı ziyaretçi hareketliliğini gösterir. Trafik ve dönüşüm oranlarına göre SEO çalışmaları yapılarak web sitesinin organik trafiği arttırılabilir.

Webtures SEO Analiz Hizmeti

Çok yönlü web dinamiklerinin analiz edilmesini sağlayan yapay zekâ teknolojileri ve uzmanlarımızın becerileriyle web sitesinin her açıdan çözümlenmesini sağlıyoruz. Temel hataları hızlı şekilde keşfederek sitenin teknik optimize değişkenlerini buluyoruz. Site içi ve site dışı analizlerle web sitesinin neden istenen performansı göstermediğini raporlarla açıklıyoruz.

Arama motoru uyumluluğuna engel olan Webtures SEO hatalarını inceleyerek nelerin değişmesi ya da nelerin yenilenmesi gerektiğini gösteriyoruz. Web sitesini arama sıralamalarında yukarıya çıkarak anahtar kelime pozisyon takibi ile anahtar kelimelerin doğru ve etkili kullanımı planlanabilir. Detaylı analizler ile web sitesinin her açıdan çok yönlü durum görünümleri ortaya çıkarılarak gereken stratejiler belirlenebilir. Teknik analizler, içerik analizleri, rakip analizleri, trafik analizleri gibi birçok farklı analizle web siteniz için en doğru stratejilerle hareket etmenize yardım ediyoruz.

  • Profesyonel SEO Analizi

SEO artık çok bilinen bir kavram olsa da gerçekte etkili SEO çalışmaları için profesyonel analizler yapmak gerekir. SEO çalışmalarının nasıl olması gerektiğini belirleyecek olan analizlerdir. Analiz sonuçlarının etkili şekilde kullanılabilmesi için belli planlama ile düzenli olarak analizlerin yapılması gerekir.

Profesyonel olarak analizler yapılması için çok yönlü çalışma ekibi gerekir. Farklı araştırmaların sonuçlarıyla ortak raporlar hazırlanır. Değişimlerin takip edilmesi ve raporların sürekli yenilenmesi önemlidir. Profesyonel SEO analizleri belli periyotlarda çok yönlü araştırmalarla yapılabilir. Web sitesinin anlık trafik raporları, aylık ziyaretçi sayıları, siteden çıkma oranları, anahtar kelimelerin sıralaması gibi birçok farklı analizle profesyonel raporlar hazırlanabilir. Profesyonel SEO analiz ve SEO çalışmaları web sitesini web dünyasında istenen konuma getirebilir.

  • SEO Rakip Analizi

Site içi ve site dışı analizlerin her biri SEO stratejileri açısından önemlidir. Rakip analizi ise başarıya doğrudan etki eder. Rakiplerin konumunu ve kullandıkları anahtar kelimeleri, içerikleri tespit etmek doğru stratejiler geliştirmek için gereklidir. Rakip analizi de çok yönlü alt analizlerle yapılır. Alan adı otoritelerinin karşılaştırılması, rakiplerin sayfalarının karşılaştırılması, kullanılan anahtar kelimelerin ve dönüşümlerinin değerlendirilmesi gibi birçok analiz ile rakiplere göre stratejiler geliştirmek mümkün olur.

Arama kriterlerini kullanıcılar kadar rakip web siteleri de belirler. Kullanıcı ve web siteleri arasında dinamik bir ilişki vardır. Bu ilişkide başarılı olmak web trafiğinde başarılı olmak anlamına gelir. Rakiplerin arama motoru tarafından başarılı sayıldığı alanları keşfederek SEO çalışmalarında hızlı ve etkili çözümler bulmak mümkün olur. Rakip analizi de tüm diğer analizler gibi sürdürülebilir şekilde planlanması ve düzenli analiz raporlarıyla takip edilmelidir.

Editör: Wan Haber