Lezzetiyle adından söz ettiren Van otlu peynir vitamin ve mineral kaynağı bakımından son derece değerli bir besin maddesidir. Söz konusu bu süt ürününün içerisinde yer alan ot şifalı bitkiler grubunda on planda tutulmaktadır. Hal böyle olunca Van otlu peyniri tam bir enerji deposuna dönüşür.

Katkı maddesi içermeden organik olarak tüketime hazır hale getirilen bu gıdayı uzun süre muhafaza etmeniz mümkündür. Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde sıklıkla yetişme imkanı bulan sirmo otu aromasını peynire bırakarak ağızda dağılan hoş kokuya sahip enfes bir tat oluşturur.

Van Otlu Peynir Faydaları

Bulunduğu coğrafyada yoğun bir şekilde tüketilen Van otlu peynirini tüm şarküteri noktalarında temin edebilirsiniz. Tanınan bir besin maddesi olmasından ötürü birçok alanda yayılım göstermiştir. Bu değerli gıdayı tükettiğinizde vücuttaki enfeksiyon varlığı ortadan kalkar. Bağışıklık sistemi kuvvetlenip vücut direnci artar. Bununla birlikte metabolizma aktif olarak çalışır. Öte yandan kabızlık problemi giderilir. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için günlük az miktarda tüketilmesi gerekir. Aşırı düzeyde kullanıldığı taktirde mide problemi meydana gelebilir. Van otlu peynir sayesinde diyet yaparak zayıflamak mümkündür.

Editör: Wan Haber