Şimdi gruptaki her takım için olduğu gibi bizim içinde zorlu ve kritik haftalar başladı.

Önemli olan karamsarlığa kapılmadan bu haftaları güzel bir şekilde anlatmaktır. Takımımızında bunu başaracağına inanıyoruz.

Ligde 9. Hafta maçları geride kalırken Sivas Belediyespor yeniden lider, Vanspor,

H. Trabzon, Çorum ve Ankaraspor potada yer alan takımlar oldu. Geride kalan 9 haftalık maraton sonunda takımlar arasında kopmanın olmaması da ilk devre için kalan son 10 haftalık maratonun daha çetin geçeceğine işaret ediyor.

Temsilcimiz Vanspor Ligin 9. Hafta maçında grubun güçlü ekiplerinden Sivas Belediyespor'u konuk etti.

Namağlup 2 takım da sahaya galibiyet için çıkarken temsilcimiz Vanspor, karşılaşmanın ilk 15 dakikasında sergilediği baskılı oyunla oyun üstünlüğünü eline geçiremeyince yavas yavaş oyun üstünlüğü Sivas Belediyespor'a geçti. Sivas takımı da bunu çok iyi değerlendirerek karşılaşmadan 3 gol ve 3 puanla ayrılmasını bildi.

Bu mağlubiyetle temsilcimiz Vanspor hem kendi sahasındaki hemde ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu. Bu mağlubiyetle liderliği de yeniden Sivas Belediyespor'a devr eden ekibimiz, 20 puanla 2. Sırada yer aldı.

İlk 8 haftalık maratonda mükemmel bir mücadeleyle büyük bir başarıya imza atan ekibimiz futboldaki 3 ihtimalide elbette görecekti. Bu futbolun doğasında var.

Her maçı kazanacağız diye bir kaide yok. O açıdan Galibiyetlerde beraberliklerde olduğu gibi mağlubiyete de takımın yanında olmamız desteğimizi vermemiz gereklidir.

Şimdi bu mağlubiyet bizleri üzse de bazı gerçekleri de görmemiz de fayda vardır.

Yani Takımımızın kadrosu hepimizin malumudur.  Bu zorlu grupta takımımız bu kadroyla canla başla verdiği bir mücadeleyle 9 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 20 puan toplaması büyük bir başarıdır.

Yani takımımız şu ana kadar başarılı bir grafik çizmiştir. Ligin ilk haftasında yakalanan istikrar ligin 8. Haftasına kadar sürdü. Temennimiz bundan sonraki maçlarda da başarının devam etmesidir. Ama her maçı kazanacağız diye bir garanti ve kaide de yoktur.

Zaman zaman hiç beklemediğimiz takımlara karşı galip gelebilir ve ya mağlup olabiliriz bunlara da hazırlıklı olmamız lazım.

Sivas maçını kayıpla kapattık.

Şimdi bunu unutup önümüze bakmalıyız. Çünkü ilk devre için kalan son 10 haftalık maratonda gerçekten zorlu ve kritik karşılaşmalar bizi bekliyor.

Bu karşılaşmalarda mutlaka puan ve puanlar almamız gereklidir. Özellikle Bodrum, H.Trabzon, Çorum, Ankara, Bayburt, Etmesgut ve İnegöl takımlarından alacağımız puan ve puanlar Ligin ilk devresini potada tamamlamamıza etkisi büyük olacaktır.

Devre arasına da potada girebilirsek 2. Transfer döneminde yapılacak transferlerle hedefe doğru yol alırız. O açıdan takımımızın Sivas spor mağlubiyetini unutması toparlanması özgüvenini kaybetmemesi lazım.

Takım kadromuz içinde bulunduğumuz gruba göre yetersiz olsa bile bu kadroyla devre sonunu getireceğiz.

İnanıyorum ki teknik kadromuz yapacağı çalışmalarla futbolcu kardeşlerimiz vereceği mücadeleyle ve taraftarlarımız vereceği destekle ligin ilk devresini en güzel yerde tamamlayacağız.

Şimdi önümüzde 2 önemli karşılaşma var.

Yarın (Çarşamba günü) kendi sahamızda Ziraat Türkiye Kupası maçında Zonguldak Kömürspor'u konuk edip, hafta sonu ise lig maçında Bayburtspor deplasmanına gideceğiz.

Mevcut kadromuza göre üst üste olan bu 2 kritik karşılaşma bizi zorlayacaktır. Tabi kupa da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz ama lig farklı. O açıdan kupa maçından ziyade gücümüzü kesinlikle Bayburtspor maçına saklamalıyız. Bu maçta alacağımız 3 puan hem Sivaspor kaybını telafi edecek hemde zirvede kalmamızı sağlayacaktır.

Deplasmanda Bodrumspor'u mağlup eden Bayburtspor kaliteli bir kadroya sahip bir takım olsa da yenilmeyecek bir takımda değil.

Ekibimiz Sivasspor mağlubiyetini unutup 6 puanlık bu maça çok iyi adapte olursa Van'a galibiyetle dönebilir.

Şimdiden takımımıza başarılar diliyoruz.

kaynak:bölgegazetesi

Editör: Wan Haber