WanHaber - Özel

Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin 12 Haziran’da başlayacağını açıklaması kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bir çok kulüp salgın ortamında alınan bu kararın yanlış olduğunu savunurken, liglerin bu şekilde sonlandırılması sıkça konuşulan konular arasına girdi.

11 TEMMUZ ÖNERİSİ

Spor kamuoyunda tartışmalar sürerken 2. Ve 3. Lig ekipleri TFF’ye başvuru yapmak üzere harekete geçti. Bazı kulüpler liglerin 11 Temmuz’da başlamasının daha uygun olacağını öne sürerek bu tarihe ertelenmesini istedi.

“BU İŞ ÇOK ZOR”

TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, şu an için liglerin başlamasının kötü sonuçlar doğurmasına yol açacaığını belirterek "Birisi kötü olacak burada ya da pandemiyi kimse görmeyecek, herkes maça çıkacak. 6 hafta sonra kaç kişi sağ kalırsa kalacak. Öyle bir durum. Ne yapılırsa bir sorun çıkacak burada. Kimseyi memnun etme şansınız yok. Bu iş çok zor, bence ligler oynanmaz." şeklinde görüş belirtti.

SEZONUN BİR TÜRLÜ BİTMESİNİ İSTİYORUZ

2019-2020 sezonunun sona ermesi gerektiğini belirten Volkan Can, "Bu sezonun bir türlü bitmesini istiyoruz. Ya oynanarak bitsin ya oynanmadan. Bizim temennimiz sezonun oynanmadan bitmesi yönünde. Son 6 maçı oynamayalım, birinciler direkt çıksın, ikinci sıra ile dokuzuncu sıra arasındakiler play-off oynasın. 89 kulübe iki şık sunduk. Yüzde 73’ümüz bunu kabul etti. Birinci tercihimiz son 6 maçı oynayıp ligi bitirmek, ikinci tercihimizde düşmenin olmamasını ama ödülün olmasını istedik." değerlendirmesinde bulundu.

VANSPOR’DA SON DURUM

Ligde son olarak erteleme maçını kazanan Vanspor, puanını 44 yaparak 7.sıraya yükseldi. Yeni bir hava yakalayan Vanspor'da ligin devam etmesi halinde kalan 6 maçın hesapları yapılıyor. Temsilcimiz Play - Off potasının 7 puan gerisinde bulunuyor. Ligde 47 puanı bulunan Kırşehir Belediye 6., 51 puanı bulunan Sakaryaspor 5.sırada yer alıyor. Temsilcimiz Van Spor ligin 28.haftasında Play - Off mücadelesi verdiği rakibi Sakaryaspor'a iç sahada 1-0 mağlup olarak önemli bir avantajı değerlendirememişti.

Editör: Wan Haber