Evet, belki de çok karamsar yazıyoruz, konuşuyoruz ama görünen köyde kılavuz istemiyor. Geçen sezondan buyana çeşitli olaylar ile hep gündem olan Vanspor çöküşe doğru ilerliyor. Bu çöküş gün geçtikçe daha ilerliyor ve önlem alınmazsa yapılan yanlışlar üzerinde ısrarcı olunursa batma durumuna gelecektir. 

Sıkıntılı bir şekilde yaşanan bir kongre süreci vardı. Dillere destan oldu. Bütün kamuoyunda Vanspor üzerinden birileri yine oyun oynadı. Oynadıkları oyunlar ile birlikte kulübün prestijinin sarsıldığını ve ciddi yaralar aldığını hepimiz görmekteyiz. Yaşanan bu durumlardan dolayı mevcut Başkanın kamuoyu ve Vanspor’a gönül verenlerin karşısında inandırıcılığı bitme noktasına getirdi.  

Başarısız bir yönetim anlayışı ve benim ben zihniyet ile yönetilen Vanspor gün geçtikçe kan kaybetmeye devam ediyor. Tüm Vanlıları kendine hayran bırakan ve her kesim tarafından sevilen, destek verilen bir kulüp konumundayken benim ben diyen bir Başkan yüzünden tüm herkes Vanspor’dan uzaklaştı. Vanspor sevgilerini sessiz bir şekilde içlerinde yaşıyorlar artık. Bu duruma gelmesinde tek neden ise Mevcut Başkanın tavrı ve Feyyaz Uçar hayranlığı. Kulübe hiçbir faydası olmayan Feyyaz Uçar’ın kentin tek profesyonel takımı olan ve herkesim sevdiği, saydığı Vanspor üzerinde bu kadar söz sahibi olması kabul edilir bir durum değildir. 

Mevcut Başkan Kongre sonrası basına demeçler verip, iyi transferler yapıp, iyi bir teknik heyet ile yolumuza devam edeceğiz dedi. Fakat bu şuana kadar yapılan yanlış futbolcu ve teknik heyet seçimi ile aslında niyetlerinin iyi bir takım kurmak olmadığını kanıtladı. Elindeki iyi futbolcuları bir bir kaybeden kulüp yaptığı yanlış transferler ile önümüzdeki dönemde aslında herhangi bir hedeflerinin olmadığının da sinyallerini verdi.  Son olarak yine Feyyaz Uçar’ın onayı ile getirilen Kondisyoner hoca ile bardağın taşmasındaki son damla oldu. Bir Milyon’u aşan nüfusu ile ilimizin tek profesyonel takımın başına getirilen Kondisyoner hocanın hiçbir başarısı yok. Van ili bunu hak etmiyor. Vanspor Taraftarı bunu hak etmiyor. Feyyaz Uçar’ın talimatı ile getirilen hoca sadece kukladır. Bütün iş yine Feyyaz Uçar’da bitecek. Madem bu adam her şeye müdahil olacak, madem bütün kararları o alacak, transferleri o yapacak, teknik heyeti o belirleyecek kulübe ya başkan yapın yada teknik sorumluluğu ona verin gitsin. 

Yaşanan bu kadar olumsuz gelişme karşısında sessiz kalan ve kendi başına her şeye karar veren bir Başkanın Vanspor’a bunu yapmasına hakkı yok. Yaptığınız yanlışlar ve egonuz yüzünden yönetim kurulu üyeleriniz bile artık yanınızda yer almıyor. Yönetim kurulu üyelerinin fikirlerini, önerilerini dikkate almamak sizin Kulübü şahsileştirdiğinizin göstergesidir. Artık kulübü yönetemiyorsunuz, yanlış üstüne yanlış yapıyorsunuz. Kulübe hiçbir faydası olmayan birinin eline verip at koşturmasına izin vermeye hakkınız yok. Bu yanlışlarınızdan biran önce dönmelisiniz ve kulübü halk ile birleştirmelisiniz. Aksi takdirde kaybeden siz değil, Vanspor ve Van olacaktır. 

Vanspor’da yapılan yanlışlar ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliğinden 3 İsim dün akşam istifa etti. Yanlış transfer ve alınan yanlış kararlar ile birlikte bardağın taşmasına neden olan isim ise yine Feyyaz Uçar ve onun bir dediğini iki etmeyen başkandır. Tüm herkesi küstürerek bir şey elde edemezsiniz. Kulübü öyle bir hale getirdiniz ki artık kimse maddi- manevi destek vermiyor. Kimse Vanspor etrafında kenetlenmiyor. Biraz şapkanızı önünüze koyun ve yaptığınız yanlışlardan vazgeçin. 

Allah var ya geçmişinde hiçbir başarısı olmayan ve daha önceleri Teknik Direktör yardımcılığı yapan birini nasıl olurda Teknik Direktör olarak alırsınız anlamış değiliz. Vanspor sizin için çok küçük bir kulüp ki Kondisyoner bir hocayı takımın başına getiriyorsunuz. Bu memlekette hiç mi bu görevi üstlenecek kimse yok. Bu Van’a, Vanspor’a ve taraftara hakarettir. 

Burada amacınızın Vanspor’un başarısı değil farklı işler peşinde koşmak demektir. Gelin bu yanlışlardan biran önce dönün. 

Vanspor, Teknik Direktörlerin acemi birliği değildir. 

Vanspor, Feyyaz Uçar’ın babasının çiftliği değildir.

Vanspor, Şahsileştirilecek bir kulüp değildir. 

Vanspor, Ego tatmin etme yeri değildir.  

Vanspor, Birilerinin para kazanacağı bir kulüp değildir.

Editör: Wan Haber