Şampiyonluk hesapları yaparken beklenmedik Karacabey Belediye Spor A.Ş. yenilgisi sonrası hesapları değişen Van Spor FK, şimdi daha çok play-off hesapları yapmaya başladı.

Yeni bir galibiyet serisi yakalayarak play-off yolunda avantaj yakalamak isteyen Van Spor FK, özellikle 26. ve 27. haftalarda karşılaşacağı rakiplerini yenmek istiyor. İlk olarak 26. hafta maçında deplasmanda güçlü rakiplerden Bodrumspor A.Ş. ile karşılaşacak olan Van Spor FK, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik Direktör Serhat Gülpınar, Bodrumspor karşısına önemli eksiklerle çıkacaklarını ancak rakibin de eksikleri olduğunu söyledi. Sahaya tamamen kazanmak için çıkacaklarını belirten Gülpınar, play-off yolunda bu maçın önemine dikkat çekti.

Son haftalarda çıkış yakalayan Bodrumspor A.Ş., perşembe günü saat 14.00'te Bodrum İlçe Stadı'nda Van Spor'u konuk edecek. Onur Bingöl'ün yöneteceği maçın yardımcı hakemliklerini de Yavuz Bahadır Ordu ve Harun Terin yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Taner Tuncer olacak. Bu maç öncesi Van Spor FK ligde 47 puanla 2. sırada yer alırken, Bodrumspor A.Ş. ise 45 puanla 3. sırada bulunuyor.

BODRUMSPOR A.Ş. SONRASI KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR MAÇI

Bu maçın ardından 10 Mart Çarşamba günü Van Spor bu kez sahasında Kırşehir Belediye Spor'u ağırlayacak.

Bodrumspor A.Ş. gibi Kırşehir Belediye Spor da play-off hesapları yapan bir diğer güçlü rakip. 25. hafta itibariyle Kırşehir Belediye Spor, 43 puanla 5. sırada yer alıyor. Van Spor'un üst üste play-off yarışı içinde olan iki rakiple oynayacağı maçlar, adeta '6 puanlık' maçlar olarak yorumlanıyor.

Bu maçların sonuçları, play-off yolunda ya büyük bir avantaja dönüşecek ya da işleri biraz daha zora sokacak. Van Spor gibi, karşılaşacağı rakiplerin de rotasını belirleyecek olan maçlar, play-off yolunda büyük önem taşıyor. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber