Taraftarlar ligin 2. Devresinin başlamasıyla tribünlerde maç izlemek istiyor.

   Vanspor'un grubunda 19 haftalık maraton grupta yer alan kimi takımlar için iyi geçerken, bazı takımlar açısından da kötü geçti. 

   LİDERLIK KOLTUĞU EYÜPSPOR'DA

   Geride kalan 19 haftalık maraton sonucunda, Eyüpspor devreyi 47 puanla lider kapattı. Eyüpspor her ne kadar yakın takipçisiyle 10 puanlık bir farkla devreyi kapatsa da, bu garantili bir fark değil. 

    Ligin 2. Devresinde yapacakları transferlerle bir yandan Vanspor, Kırşehir, Sakarya ve Turgutluspor şampiyonluğu kapmak için mücadelelerine aynen devam edecek.

Bunun yanında yaklaşık 8 takım Play Off mücadelesi ve son 7 takımın ise kümede kalma mücadelesiyle gruptaki her maç final havasında olacak. Tabloya baktıldığında artık telafisi olmayacak olan ligin 2. Devresi maçları çok zorlu ve kıran kırana geçecek.

   3 puanlık sistemde her an her şey olabilecek ve inişler çıkışlar puan cetvelinin sürekli değişimine etki edecek. Ligin ilk devresinde oynanan maçlara alınan sonuçlara da baktığımızda dengelerin çok değişeceğine şahit olduk, 2 devrede de çok şahit olacağız. O açıdan hiç bir takımın şu an bulunduğu konum ve yeri kesinlikle garantili değil. 

   Ligin ilk devresini 47 puanla lider kapatan Eyüpspor, ligin son hafta maçında Vanspor deplasmanından 3 puanla ayrılmıştı. En yakın rakibi Vanspor'la arasında 10 puanlık bir fark bulunduran Eyüpspor, aradaki bu farkını 2. Devrede korumanın mücadelesini verecek. Bu fark 3 puanlık sistemde garantili bir fark değil, ama Eyüpspor Ligin yarısına bu puan avantajıyla başlayacak. 

19 haftalık maratonda 10 puanlık bir puan kaybı yaşayan Eyüpspor 2. Devrenin ilk maçında Pazarspor'a konuk olacak. 

Son haftaların başarılı takımı ve Play Off potasına yerleşen Pazarspor, bu maçta Eyüpspor'a geçit vermeyecek gibi görünüyor. Çünkü Pazar Play Off potasındayken bu şansını çok iyi kulanmak isteyecek.

VANSPOR LİDERLİK YARIŞINDA

İlk devrenin son maçını mağlubiyetle kapatan Vanspor'un ilk devreyi 2. Sırada tamamlaması taraftarlarını memnun etti. 

19 maçta 11 galibiyet 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan, rakip filelere 30 gol gönderen ve kalesinde 18 gol gören kırmızı siyahlı ekip, toplam 20 puan kaybı yaşadı. 

Van ekibi ligin ilk devresinde evinden ziyade deplasman maçlarında daha başarılı bir grafik çizdi. 

Kırmızı siyahlı takım, evinde oynadığı 10 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyetle,18 puan toplarken, deplasmanda oynadığı 9 maçta ise 6 galibiyet, 1 beraberlik 2 mağlubiyetle 19 puan topladı.

37 puanla ilk devreyi 2. Sırada tamamlayan Vanspor, Ligin 2. Devresine daha güçlü çıkmanın hesaplarını yapıyor.  Antalya kampını başlatan Vanspor, transferde de düğmeye basacak. 

Lider Eyüpspor'la arasında 10 puanlık bir fark bulunan Kırmızı siyahlı ekip, özellikle sıkıntılı bölgelere nokta transferler yaparak Şampiyonluk yarışında yoluna devam etmenin hesaplarını yapıyor. 

Liderle arasındaki 10 puanlık farkı çokta büyütmeyen ve bu farkın kapanır bir fark olduğunün bilincinde hareket eden Vanspor, ligin 2. Devresinin ilk maçında sahasında Tarsus İdmanyurduspor'u konuk edecek. 

24 puanlı Tarsus idman yurduspor'un Play Off şansı kadar Küme düşme riski de var. 

DİĞER TAKIMLAR NE DURUMDA...

Kırşehirspor cephesinde ligin son maçını farklı kazanmanın ve 3 puanı almanın ve devreyi galibiyetle kapatmanın sevinci var. 

Kardemir Karabükspor maçına yeni teknik direktör Ercüment çoskundere ile çıkan Kırşehirspor, devreyi 33 puanla 4. Sırada tamamladı.

Yeşil beyazlı ekip  özellikle kendi sahasında kazanması gereken maçlarda puan kaybı yaşamasaydı devreyi daha farklı bir konumda kapatırdı. 

Geride kalan 19 haftalık maç maratonunda 9 galibiyet 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Kırşehir toplamda 24 puan kaybı yaşadı. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Kırşehirspor'un şuan Lider Eyüpspor'la arasında 14 puanlık bir fark oluşmuş durumda. Bu da şunu gösteriyor Yeşil Beyazlı ekibin, şampiyonluk hesabı devam etsede ligin 2. Devresinde tamamiyle Play Off'a kilitlenecek.

Ligin 2. Devresi için hazırlıklarını pandemi nedeniyle Kırsehir'de yapacak olan yeşil beyazlı ekip, Ligin 2 devresinin ilk maçında grubun güçlü ekiplerinden Turgutluspor'u konuk edecek. Kırşehirspor, ilk maçtaki mağlubiyeti telafi etmenin hesabıyla maça çıkacak. 

Özellikle Play Off potasını çok etkileyecek olan bu karşılaşma 2 takım açısından da zorlu geçecek.

TURGUTLUSPOR, VANSPOR'U TAKİP EDİYOR

Bir diğer takım grupta 36 puanla 3. Sırada yer alan Turgutluspor, ligin ilk devresini Bodrumspor deplasmanında aldığı farklı mağlubiyetle kapattı. 

Ligin ilk haftalarında istikrarlı bir gidişatla yoluna devam eden ve adından çokça söz ettiren Turgutluspor, ne yazık ki Liderliği kaptırdıktan sonra çıkışını sürdüremedi. 

Geride kalan 19 haftalık maratonda beraberliği olmayan Turgutluspor, 12 galibiyet 7 mağlubiyet aldı.

Şampiyonluk şansı devam eden Turgutluspor, ligin 2. Devresinde belkide tamamiyle Play Offa adepte olacak. Turgutluspor'u ligin 2. Devresinin ilk maçında zorlu rakibi Kırşehirspor deplasmanına gidecek. 

Yine alt sıralardan gelerek ve özellikle son haftalardaki başarılı çıkışıyla Play Off potasına yerleşen ve 1 maç eksiği olan Pazarspor, geride kalan 19 haftalık maratonda 10 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle devreyi kapattı. 

32 puanla 5. Sırada yer alan Pazarspor 2. Devrenin ilk maçında Lider Eyüpspor'u konuk edecek. Pazarspor bu kritik maçı kazanırsa hem güven kazanacak bu güvenlede Play Off şansını sonuna kadar sürdürür.

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Sakaryaspor bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı.

Kaliteli bir kadroya sahip olan Sakaryaspor ilk devrenin son maçında kendi sahasında Kastamonuspor'a mağlup olarak ayrıldı ve devreyi beklenilmeyen bu mağlubiyetle kapattı. 2 maç eksiği olan yeşil siyahlı ekip oynadığı 17 haftalık maratonda 8 galibiyet 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 31 puan topladı. 

Sakaryaspor ligin 2. Devresinde bir toparlanma yapamasa Play Off'uda bu gidişatla riske edebilir. O açıdan Sakaryaspor ligin 2. Devresine çok daha farklı başlamalı çokta puan kayıplarına müsade etmeden yarışa devam etmek istiyor.

Ligin ilk devresinde 17 maçta 20 puan kaybı yaşayan Sakaryaspor ligin 2. Devresinin ilk maçını 1922 Konyaspor'la oynayacak.

2.DEVRE KIYASIYA MÜCADELE OLACAK

Genel olarak tabloya bakıldığında ligin 2. Devresinin çok zorlu geçeceği açıkça görülüyor.

29 puanlı Bodrumspor,  28 puanlı Serikspor ve 27 puanlı Kırklarelispor  play off hesapları yapması zirvenin çetin geçeceğine önemli bir işarettir. 

Ligin 2. Devresinin zorlu geçeceğine bir işaret de alt sıralardan gelecek. Son 3 sırada yer alan Elazığspor, Bayburtspor'un kurtarma şansı yüksek ama Kardemirspor'un işi zor. 

19 puanlı 4 takımdan; 1922 Konya, Pendik  Kastamonu ve Mamak, küme riski yaşayan takımlar olarak görünüyor. 

Şu an riski yaşayan Kardemir Karabükspor sayılmasa, 6 takım ligin 2 devresinde kümede kalmak için çetin bir mücadele verecek. 

Zirve, Play Off ve kümede kalma mücadelesi verecek olan takımlar arasındaki kapanabilecek puan farkları maçlara etki edecek ve seyri güzel heyecanı yüksek maçlar oynanmasına vesile olacak.  Hiç bir takımın bulunduğu  yer ve konum kesinlikle garantili değil. O açıdan Ligin 2. Devresinde  takımlar artık sezonu hedefinde kapatmak için kazanarak kendilerini garantiye almanın hesaplarını yapacak.

Takımlar kamp bölgelerinde toplanarak bir yandan hazırlık yapacak, öte yandan da yapacakları nokta transferlerle kadrolarını güclendirme çalışmaları yürütecek. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber