Evinde Van Büyükşehir Belediyespor’a 3-2 mağlup olan Altay, Liderlik koltuğunu Sancaktepe Belediyespor’a bıraktı.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 7. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. 7. Hafta maçları sonunda, 4 karşılaşmayı ev sahibi takımlar kazanırken, 3 karşılaşmayı da deplasman takımları kazandı. Kalan 2 karşılaşmadan ise takımlar puanları paylaşarak sahadan ayrıldı. Ligin 7. Hafta maçlarında, Van Büyükşehir Belediyespor’a evinde mağlup olan Altay, grup liderliğini Sancakyepe Belediyespor’a devr etti. Sancaktepe Belediyespor, son haftalarda yakaladığı çıkışı sayesinde liderlik koltuğuna oturdu. Oynadığı 6 karşılaşmadan 4 galibiyet 2 beraberlik alan Sancaktepe Belediyespor, grupta mağlubiyeti olmayan tek takım konumunda yer alıyor. Geride kalan 7 haftalık maç maratonuna baktığımızda, Sancaktepe ve Çorum Belediyespor 4 galibiyetle en çok galibiyete imza atan takımlar olurken, Kütahyaspor ve Kızılcabölükspor ise galibiyetleri olmayan 2 takım olarak yollarına devam ediyor.

Ligin 6. Hafta maçında kendi sahasında, Kartalspor’a 3-1 mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 7. Hafta maçında ise, Altay’a gol olup yağdı. Deplasmanda Altay’la karşılaşan kırmızı siyahlılar, karşılaşmanın ilk devresini 2-0 kapattı. Karşılaşmanın 2. Devresinde ise kalesinde 2 gol gören ve rakip kaleye 1 gol daha gönderen Van Büyükşehir Belediyespor, İzmir’den Van’a 3 gol ve 3 puanla döndü. Bu galibiyetle puanını 11’e çıkartan kırmızı siyahlılar 7. Sıraya yerleşti. Kartalspor maçında verdiği mücadele ile eleştirilerin odağı olan kırmızı siyahlı ekip, Altay’a karşı verdiği mücadeleyle de alkışı alan taraf oldu. İzmir’de oynanan karşılaşma sonunda, Van Büyükşehir Belediyespor, ilk deplasman galibiyetini alırken, Altay ise sahasında ilk 3 puanı kaybeden takım oldu.

Ligin 8. Hafta karşılaşmaları 16 Ekim Pazar günü oynanacak. Lider Sancaktepe Belediyespor, Deplasmanda Ankara Demirspor’a konuk olurken, Van Büyükşehir Belediyespor ise sahasında Çorum Belediyespor’u konuk edecek. Bu 2 karşılaşma 8. Haftanın en zorlu karşılaşmaları olarak görülüyor. Bu karşılaşmaların sonunda,puan cetvelinde dengeler değişecektir. Puan cetvelinde ilk 2 sırada yer alan, Sancaktepe Belediyespor ve Çorum Belediyespor deplasman da kaybettiklerin de, 1. Ve 2. Sıraya yeni takımlar yerleşecektir. Bu sayede zirveye hem çok takım ortak olacak hem de lig daha da kızışacaktır.

Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 8. Hafta maçında, yine grubun güçlü ekiplerinden, Çorum Belediyespor’u konuk edecek. Ligin 9. Haftasında ise deplasman da, Kızılcabölükspor’a konuk olacak.

Kaynak: Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber