Geçtiğimiz Çarşamba günü Kırşehir Belediyespor karşısında kötü bir oyun ortaya koymadıklarını, fakat yedikleri erken gollerle demoralize olduklarını belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, yarım pozisyondan 2 gol yiyerek maçı kaybettiklerini vurguladı.

Ömer Yıldız ve Utku Şen'in sakat olmasından dolayı, önde üretken olamadıklarını belirten Gülpınar, ileride pozisyon üretmekte sıkıntı çektiklerini ve bundan dolayı mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Karşılarında futbol oynamaktan ziyade oyunu soğutmaya, hakemi etki altına almaya çalışan bir rakibin olduğunu belirten Gülpınar, bunun üstesinden gelemediklerini ifade etti.

Hiçbir şeyin bitmediğini belirten Gülpınar, Mamak FK'yı mağlup ederek galibiyet serisi başlatmak istediklerini vurguladı. Çok zor bir maçın kendilerini beklediğini ifade eden Gülpınar, Mamak FK'nın düşme potasından biran önce sıyrılmak istediğini ve Kırşehir maçından daha zor bir maçın kendilerini beklediğini belirtti. Play-Off potasında kalabilmeleri için acilen 3 puana ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Gülpınar, ellerinden gelen her şeyi yapıp, başkentten 3 puanla dönmek için çabalayacaklarını ifade etti.

"BİREYSEL HATALARDAN BİR İKİ MAÇTIR GOLLER YİYORUZ"

Kırşehir mağlubiyetini değerlendiren Gülpınar, "Bazen olmayınca olmuyor. Kırşehir karşısında maçın genelinde çok kötü oynamadık ama oyunun başında yediğimiz golle rakip maça adeta 1-0 önde başladı. Maça gol yemekle başlamamız, moralimizi çok bozdu. Bireysel hatalardan bir iki maçtır goller yiyoruz. Bu bizi inanılmaz derecede demoralize etti. Golü yedikten sonra maçı çevirmek için daha fazla efor sarf etmeniz gerekiyor. Beraberlik golünü çabuk bulduk ama hemen ardından kalecimiz kontrpiyede kaldı ve talihsiz bir gol daha yedik. Ondan sonraki dakikalarda maçı çevirmek için çok uğraştık ama maalesef olmadı. Ön taraftaki eksiklerimiz işte Utku'nun, Ömer'in sakatlığı, oraya koyacak oyuncu bulamadık. Ön tarafta çok üretken olamadık. Ali'nin birkaç tane pozisyonu vardı. Onlardan gol bulabilirdik. Duran toplarımız oldu ama onlarda olmadı. İşin açıkçası yapacak çok bir şey yok. Sonuçta bizim iki forvetimizde sakat. Orada bazen devşirme oyuncularla oynamak zorunda kalıyoruz. Orada tabi pozisyon üretkenliği adına eksik kalıyoruz" dedi.

"YARIM POZİSYONDAN 2 GOL YEDİK"

Pozisyon vermeden kalelerinde 2 gol gördüklerini belirten Gülpınar, "Hiçbir şey bitmiş değil. Önümüzdeki Mamak FK maçıyla inşallah bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. İnşallah onu bu hafta buluruz. Kırşehir'in bizim kalemize çok gelebildiğini söyleyemeyiz. Pozisyon vermeden iki tane gol yedik. Yarım pozisyondan 2 tane gol yedik. Enteresan bir maç oldu. Bu tip maçlarda böyle goller yediğiniz zaman rakibin direnci artıyor. Futbol oynamaktan ziyade oyunu soğutmaya, hakemi etki altına almaya çalışan bir rakip vardı karşımızda. Maalesef onunda üstesinden gelemedik. Böyle olunca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

"KIRŞEHİR MAÇINDAN DAHA ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

Hafta sonu başkentte oynayacakları Mamak FK maçına da değinen Gülpınar, "Mamak FK maçı zor bir maç olacak. Onlar da geçtiğimiz hafta Kırklareli'ne farklı bir şekilde mağlup oldular. Onlarda bu maçta çıkış yapmak isteyeceklerdir. Bu hafta farklı mağlup oldular ama geçtiğimiz hafta kendi sahalarında Tarsus İdman Yurdu ile 2-2 berabere kaldılar. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Mamak FK'da düşme potasından biran önce sıyrılmak istiyor. Kırşehir maçından daha zor bir maç bizi bekliyor. Sonuçta bizimde Play-Off potasında kalabilmemiz için acilen 3 puana ihtiyacımız var. Elimizden gelen her şeyi yapıp, inşallah oradan 3 puanla dönmek için çabalayacağız. Tabi bu maçta yine eksiklerimiz var. Ömer Yıldız'ın sakatlığı devam ediyor. Utku'yu da Kırşehir karşısında yarım devre kullanabildik. Utku'nun görüntü anlamında hazır olmadığı maçta belli oldu. Büyük ihtimal ikisinden de bu hafta yararlanamayacağız" ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber