Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele eden Vanspor, Çarşamba günü evinde lider Eyüpspor’u konuk edecek.

Vanspor, 34 puanla ikinci sırada yer alırken, lider Eyüpspor ise 44 puanla zirvede yer alıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü deplasmanda 1922 Konyaspor’u Sedat Cengiz ve Burhan Arman’ın golleriyle 2-1 yenen Vanspor, bu hafta da lideri devirmek istiyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, lider Eyüpspor’u mağlup ederek, ilk devreyi galibiyetle kapatmak istediklerini  söyledi.

“GEÇEN HAFTA İYİ BİR OYUNLA KAZANMAYI BAŞARDIK”

Geçtiğimiz hafta Konya karşısında iyi bir takım oyunu ortaya koyduklarını belirten Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını vurguladı. Oynattıkları futbolcuların terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiğini belirten Gülpınar, Çarşamba günü Van’da konuk edecekleri lider Eyüpspor’u mağlup etmek istediklerini söyledi.

44 puanla liderlik koltuğunda oturan Eyüpspor’u yenmeleri gerektiğini söyleyen Gülpınar, takım oyunu anlamında Eyüp’ten iyi olduklarını belirtti. Son maçlarda ortaya koydukları performansı Eyüpspor karşısında da ortaya koymaları halinde gelip geleceklerine inandıklarını belirten Gülpınar, Rüştü ve Yakup’un sakatlıklarının devam ettiğini ifade etti.

Cem Özdemir, İlter Ayyıldız, Cihan Halil ve Yiğit İsmail Gökoğlan ile yollarını ayırdıklarını belirten Gülpınar, Vanspor’u bugünlere getiren futbolcularla yollarına devam ettiklerini söyledi.

“TAKIMIMIZDA BİR AİLE HAVASI VAR”

Konya karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Gülpınar, “Konya maçında bugüne kadar oynattığımız oyuncuların eksikliğine rağmen oynattığımız oyuncular çok iyi mücadele ettiler. Takım olarak iyi bir mücadele verdik. Şuan takımımızda bir aile havası var. Kimse kimseyi aratmamak adına terinin son damlasına kadar mücadele ediyor. Oynayan, oynamayan, sonradan oyun girenler çok iyi mücadele veriyor. Deplasmanda geriye düştüğümüz maçı kazandık. Geriye düştüğünüz maçı kazanmak kolay değil. Bu anlamda çok mutluyuz. Zor bir maçtı. Yemeden üstün bir maçı çevirmek, bizi çok mutlu etti. İnşallah önümüzdeki Eyüp maçını da galibiyetle bitirip, bunu taçlandırmak istiyoruz. İnşallah bunu da başarabiliriz” dedi.

“İLK YARIYI GALİBİYETLE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Lider Eyüpspor’u mağlup etmek istediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gülpınar, “Eyüpspor bütçe anlamında, kadro kalitesi anlamında belki bizden daha üstte bir takım ama takım olabilme, takım olgusunu yerleştirebilme adına bizim onlardan daha iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Takım oyunu anlamında onlardan daha iyiyiz. Sonuçta ligin lideri ile kendi evimizde oynayacağız. Kazanmamız gereken bir maç. Son maçlarda verdiğimiz mücadeleyi devam ettirirsek, kazanabileceğimizi düşünüyoruz. Eyüp maçına gerekli şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah o maçtan da 3 puanla ayrılıp, ilk yarıyı galibiyetle tamamlamak istiyoruz. Abdulkadir toparladı. Eyüp maçında oynayabilecek. Abdulkadir’i Konya karşısında riske etmek istemedik. Kasığında ağrısı vardı. Oynatsak, yada onunla başlasaydık belki daha büyük sakatlıklara yol açabilirdik. Bundan dolayı tedbir amaçlı kendisini Konya maçında oynatmadık. Yakup’un durumu kritik. Alt adalesinde yırtık vardı. Bugünlerde düz koşuya başlayacak. Rüştü takımla antrenmanlara başladı. Onunda bazı sıkıntıları var. Maç saatine kadar kesinleştirebildiğimiz, netleştirebildiğimiz, sakatlığı olmayan arkadaşlarla başlayacağız. Bu kim olur bilemiyorum. Ona, o zaman karar vereceğiz. Abdulkadir tamam ama Rüştü ile Yakup’ta sıkıntılar devam ediyor” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRU TAKIMI KURABİLMEK”

Vanspor’a beklenen katkıyı sunamayan futbolcularla yollarını ayırdıklarını ifade eden Gülpınar, “Cem Özdemir, İlter Ayyıldız, Cihan Halil ve Yiğit İsmail Gökoğlan ile yollarımızı ayırdık. Bu anlamda çok fazla kadro derinliğimiz yok. Zaten Vanspor’u bugünlere kadar getiren futbolcularda bunlardı. Elimizdeki oyuncularla devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ruhuyla inşallah iyi bir futbol ortaya koyacağız. 2. Lig’de bugün baktığımızda birçok takım çok büyük paralar harcadılar. Vanspor’un bu anlamda bu takımların yanında bütçe anlamında hiç esamesi olmaz. Önemli olan çok para harcamak değil, önemli olan doğru takımı kurabilmek. Oda çok şükür bizde mevcut. İnşallah iyi olacak. İnşallah sonu iyi olsun” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber