Şampiyonluğa oynarken, Karacabey mağlubiyetiyle play-off grubuna dönmek zorunda kaldıklarını belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bu tip maçların kazanılmaması halinde şampiyonluğa oynanamayacağını söyledi. Karacabey maçında fizik olarak hazır olduklarını fakat, mental olarak hazır olmadıklarını belirten Gülpınar, hedefe oynayan takımların bu tip maçları kazanmaları gerektiğini vurguladı.

Karacabey karşısında maçı çevirebilecek fırsatlar yakaladıklarını belirten Gülpınar, Yakup'un basit hatasında kalelerinde ikinci golü gördüklerini ve 10 kişi kalmalarıyla maçı çevirecek varyasyonlara giremediklerini ifade etti.

Hakem hatalarına da değinen Gülpınar, maçı yöneten hakemi yeteneksiz olduğunu ve iki taraf içinde tutarsız kararlar verdiğini söyledi. Çarşamba günkü Bodrumsupor maçını da değerlendiren Gülpınar, maçı kazanmak için ellerinden gelen çabası göstereceklerini belirtti.

"BU MAÇLARI KAZANAMAZSANIZ, ŞAMPİYONLUĞA DA OYNAYAMAZSINIZ"

Geçtiğimiz hafta 2-1 mağlup oldukları Karacabey Belediyespor maçını değerlendiren Gülpınar, "Karacabey maçıyla alakalı futbolcularımıza bütün uyarıları yapmamıza rağmen, ilk yarıda hakikaten çok kötü bir futbol ortaya koyduk. 2-3 kişi haricinde diğer futbolcular beklediğimiz performansın çok uzağındaydı. Bu maçlar ileriki günlerde bizim için kredi maçlarıydı. Ama bunu maalesef olumlu kullanamadık. İşin açıkçası şampiyonluğa oynayacakken, play-off grubuna dönmek zorunda kaldık. Bunu oyunculara da aynı şekilde söylemiştim. Bu maçlar artık kırılma maçları. Ne tarafa doğru yol alacağımıza karar verecek maçlar bunlar. Ama oyuncu grubu işin bu tarafını tercih etti. Yapacak bir şey yok. Bu maçları kazanamazsanız, şampiyonluğa da oynayamazsınız. Sonuçta içeride oynuyoruz, hedefe oynuyorsak bu tip maçları mutlaka kazanmamız lazım. Ama beceremedik. Bundan sonra hesaplarımızı play-off'a göre yapacağız" dedi.

"İŞİ BAŞTA SIKI TUTMAZSANIZ, SONRADAN OLACAKLARI KESTİREMEZSİNİZ"

Karacabey maçına mental olarak iyi çıkmadıklarını vurgulayan Gülpınar, "Karacabey karşısında ikinci yarıda maçı çevirebilecek fırsatlarımız oldu. Özellikle 1-1'i yakaladıktan sonra tam oyunu rakip sahaya yıkarken, 10 kişi kalmamız, Utku'nun sakatlanması, çok basit bireysel hatadan ikinci golü yemememiz üst üste geldi. Eğer siz işi başta sıkı tutmazsanız, sonradan olacakları kestiremezsiniz. Bu maçta da böyle oldu. Bu maçta şimdiye kadar bizim için olmayan şeyler oldu. 10 kişi kalmamız, Utku'nun sakatlanması, Yakup'un basit hatasında gelen gol gibi olmayacak şeyler oldu. Her maça mental anlamda da iyi hazırlanmazsanız gerekiyor. Bu maça da mental anlamda iyi hazırlandığımızı düşünmüştük. Her maça fiziksel anlamda ve mental anlamda iyi hazırlanamazsanız bu ligde her herkes herkesi yenebiliyor. Mental olarak hazır olmazsanız, ligin sonuncusu da gelir burada sizi yenebilir. En çok isteyen, çok mücadele eden maçı kazanıyor. O günde Karacabey takımı daha çok istedik. Özellikle ilk yarıda çok istediler ve maçı kazandılar" diye konuştu.

"VANSPOR'UN HİÇBİR LOBİSİ YOK"

Hakem hatalarını da değerlendiren Gülpınar, "Maçta çok kötü bir hakem yönetimi vardı. Ben şimdiye kadar hakem hakkında konuşmadım ve konuşmamda. Hakem kötü ve iyi yönetim yapabilir ama yeteneği olmayan insanları buraya hakem olarak göndermek, yada tecrübe kazanmaları adına buraya göndermek işin açıkçası çok doğru değil. Sonuçta biz Eyüpspor'la şampiyonluk çekişmesi yaparken, buraya İstanbul'dan hakem gelmesi çok doğru değil. Hakemlik yeteneği olmayan birini buraya göndermişlerdi. Maalesef bize de, onlara da çok tutarsız kararlar verdi. Hakemlik yeteneğinin olmadığını düşünüyorum. Özellikle bu tip maçlarda, bu haftalarda bu tip hakemleri buraya göndermemeleri gerekiyor. Vanspor'un hiçbir lobisi olmadığı gibi, hiçbir ağırlığı olmadığı gibi, ulusal arenada da hiçbir ağırlığımız yok. Bunu Kırşehir maçında yapılan hatadan da görebilirsiniz. Kupa maçındaki sıkıntıdan da görebilirsiniz. Bizim lehimize hiçbir karar çıkmazken, tüm kararlar aleyhimize çıktı. Demek ki bizim Türk futbolunda bir lobimiz yok. Lobi olmadığı zamanda, işin açıkçası çok eksik kalıyorsunuz. Bunu düşünecek olan ben veya buradaki futbolcular değil. Vanspor'u sevenler düşünecek, Van'ın mülki amirleri, spor ailesi, gençlik spor, belediye başkanı, milletvekilleri düşünecek. Ama maalesef şuana kadar hiçbiri düşünmedi. Bundan sonra da düşüneceklerini çok zannetmiyorum" ifadelerinin kullandı.

"BODRUM MAÇI BİZİM İÇİN FIRSAT MAÇI"

Çarşamba günkü zorlu Bodrumspor maçını da değinen Gülpınar, "Bodrumspor maçı çok zor bir maç. 3-4 tane eksik oyuncumuz var. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Herkes herkesi yenebilecek güçtedir. Bodrum maçı bizim için fırsat maçı. Muhtemelen yeni oynamayan oyuncularda olacaktır. Çünkü eksiklerimiz var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, oradan galibiyetle dönmeye çalışacağız. Bir takımda bir futbolcunun performansı mutlaka etkili olur ama siz iyi oynayamadıktan sonra, rakip isterse sahada 9 kişi kalsın, yada 5 oyuncusu eksik olsun yine kazanamazsınız. Önemli olan bizim ne oynayacağımız, ne yapacağımız. Bodrumspor'da da iki tane önemli oyuncunun olmaması önemli. Medeni ve Ozan sakatlıklarından dolayı oynayamayacak. Dediğim gibi, bizim ne yapacağımız çok önemli. Biz maça iyi konsantre olup, iyi mücadele edersek rakibin kim olduğu veya kimler olduğu, kimin oynayıp, kimin oynamadığı çok önemli değil. Biz çıkıp kendi futbolumuzu oynamaya çalışacağız" dedi. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber