Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakaları 3. Hafta maçlarıyla devam etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında karşılaşmalar seyircisiz oynandı.

Ligin 3. Haftasında Sivas Belediyespor’u konuk eden Vanspor, rakibi karşısında ilk devreyi 0-0 eşitlikle tamamladı.

İkinci devreye etkili başlayan Vanspor, karşılaşmanın 76. dakikasında Sedat Cengiz ile 1-0 öne geçti.

Maçta başka gol olmadı ve Vanspor sahadan 3 puanla ayrıldı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşma saat 14:30’da başladı. Müsabakayı orta hakem Sait Tuzcu yönetti. Tek gollü karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf Vanspor oldu. Kırmızı Siyahlı ekibin golünü 76. dakikada Sedat Cengiz kaydetti.

Vanspor kendi evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor karşısında Serkan Afacan teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın, Barış Gök, Yakup, Rüştü, Üzeyir, Abdulkadir, Sedat, Sefa, Cihan, Zafer, Utku İlk onbiri ile çıktı.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, geçtiğimiz haftalarda Tarsus İdman Yurdu ve Kırklarelispor karşısında galip gelememiş ve her iki karşılaşmadan da 1 puanla ayrılmıştı. Özellikle geçen hafta kendi sahasında karşılaştığı Kırklarelispor karşısında vasat bir futbol sergileyen Vanspor, taraftarlar ve bazı spor yazarları tarafından eleştirilmişti.

Kırklarelispor karşılaşmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Servet Yenitürk, takımın henüz uyum sağlamadığını ve bunun için zamana ihtiyaç olduğunu dile getirmişti. Ayrıca birkaç bölgeye daha takviye yapacaklarını belirten Yenitürk, Vanspor’un iyi yerlere gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etmişti.

Öte yandan Vanspor Teknik Direktörü Serkan Afacan ise Sivas Belediyespor maçı öncesinde yaptığı açıklamada; “Bu hafta gerçekten çok iyi hazırlandık. Aramıza Yaser Yıldız, Atamer Bilgin, Burhan Arman katıldı. Yiğit Gökoğlan 2 haftalık covid sürecinin ardından o da aramızda. Çok iyi bir hazırlık periyodu geçirdik. Her geçen gün bir birine alışan bir takım. Totalde baktığınızda 15 gündür birlikte çalışan bir takımız. Ama çocukların gayreti gerçekten çok iyi, bu hafta kazanmak için ellerinden gelenin daha fazlasını yapacaklarını biliyorum. Kadro derinliğimiz daha da iyi hale geldi. Rotasyon yapma şansımız oldu. Onun için bu haftaki maçı gerçekten çok önemsiyoruz. Kendi evimizde 3 puanla tanışmak istiyoruz. Geçen haftalarda da bunu gerçekten çok hak ettik. Baktığınız zaman Tarsus maçında 90+3’te yenilen bir gol var. Aynı zamanda girilen birçok gol pozisyonumuz var. Geçen haftaki Kırklareli maçında girdiğimiz gol pozisyonları var. 65. Dakikaya kadar rakibe şut çekme şansı bile vermemişiz. Maçın geneline baktığınızda 9 tane korner kullanmışız. Buda bu maçı gerçekten ne kadar istediğimizi gösterdi” diyerek, Sivas Belediyesspor maçında coşku, arzu ve istekle hazırlandıklarını, maçı kayıpsız geçmek istediklerini ifade etmişti.

Bu hafta yapılan yeni transferler ve takıma dahil olan yeni isimlerle bir çok bölgedeki eksiklikleri gideren Vanspor, ilk iki hafta kaybettiği puanları bu hafta aldığı 3 puanla telafi etmesini bildi. Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber