Rıdvan Can- Hacı Yılmaz

Ligin 4’üncü haftasında evinde Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor’u konuk eden Van Büyükşehir Belediyespor maçta rakibine bir türlü üstünlük sağlayamadı. Son dakikalarda ataklarını sıklaştıran Van Büyükşehir Belediyespor 80. Dakikada Ali Kurt’un güzel pasında ceza alanı içinde topla buluşan Berkay Yüksel fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi ve galibiyeti getiren golü kaydetti.

İki takımında vasatı aşamadığı maçta Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 kazanarak puanını 7’ye çıkardı. Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor ise 1 puanda kaldı. 50. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Berkay Yüksel’in topu direkten oyun alanına dönerken, Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor’da ise Van Büyükşehir Belediyespor’un eski futbolcusu Anıl Dilaver ise 90. Dakikada net pozisyondan faydalanamadı.

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altunsoy teknik sorumluluğunda sahaya; Okan Karabulut, Medeni Bingöl, Salih Tunar, İsmail Türkaslan, Gürol Karataş, Deniz Durmuş, Ali İhsan Özkanca, Ali Kurt, Serkan Silan, Berkay Yüksel ve Eray Baba onbiri ile çıktı.
Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor ise İlker Erdem teknik sorumluluğunda sahaya; Erhan Kırcı, Ömerül Faruk İşler, Celal Hanalp, Yener Demirci, Koray Kurt, Hayri Mert Yomralıoğlu, Tuncay Öndel, Aykut Topal, Yücel Yıldırım, Vehbi Furkan Yıldırım ve Oltan Karakullukçu onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 15.00’te başlayan karşılaşmayı Melih Ortakcı, Tuncay Çalıkoğlu, Samet Özkul ve Batuhan Bayar hakem dörtlüsü yönetti.


MAÇTAN DAKİKALAR
İlk yarıya Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor başladı.
3. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’un orta saha organizasyonunda gelişen atakta kaleci Erhan, Eray Baba’dan önce kalesini terk etti ve önemli bir pozisyonu önledi.
15. dakikada Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor’da Koray Kurt’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta top üstten auta çıktı.
28. dakikada Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor’da Hayri Mert’in pasında topla buluşan Oltan Karakullukçu ceza alanı içinde iyi vurdu, top az farkla auta çıktı.
31. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Serkan Silan yaklaşık 30 metreden sert ve düzgün vurdu, kaleci Erhan üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
33. dakikada Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor’da ceza alanı içinde topla buluşan Yücel Yıldırım sert vurdu, top az farkla auta çıktı.
41. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Salih Tunar ceza alanı içinde bulunan Berkay Yüksel’e topu çok iyi aktardı fakat Berkay pozisyondan faydalanamadı.
İlk yarıda başka önemli pozisyon olmayınca iki takımda soyunda odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.
50. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor korner kazandı. Serkan Silan kullandığı korner vuruşunda topu ceza alanı içine kesti. Burada topa iyi yükselerek vuran Berkay’ın kafa vuruşunda top direkten döndü. Savunma topu uzaklaştırdı.
67. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Medeni’nin sağ kanattan ortasına ceza alanı içinde müsait durumda Berkay Yüksel vurdu top auta çıktı.
75. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Serkan Silan pasında ceza alanı dışında topla buluşan Ali Kurt sert ve düzgün vurdu. Kaleci topu son anda kornere çeldi.
80. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Ali Kurt topu sağ kanattan cezaalanı içine kadar sürdü. Burada topu boş pozisyonda olan Berkay Yüksel’e bıraktı. Berkay Yüksel’de topu ağlarla buluşturduğu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.
90. dakikada Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor Anıl Dilaver ile önemli pozisyondan faydalanamadı.
90+3. dakikada gelişen Bayburt Grup Özel İdare ve Gençlikspor atağında kaleci Okan Karabulut önemli bir pozisyonu önledi.
Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Editör: Wan Haber