Misli.Com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ilk devreyi 37 puanla, lider Eyüpspor’un 10 puan gerisinde, ikinci sırada tamamlayan Vanspor, ikinci devreye sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Bir haftalık Antalya kampıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Antalya kampının çok uzun bir kamp süreci olmadığını ve kampın her oyuncu için yüzde yüz verimli geçmediğini, ama yine de genel itibariyle güzel geçtiğini söyledi.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Transfer çalışmalarının da devam ettiğini belirten Vanspor Teknik Direktörü Gülpınar, takımdan ayrılabilecek oyuncuların olduğunu ve bu anlamda her mevkiye transfer yapabileceklerini vurguladı. Sosyal medyada Sedat Cengiz, Oktay Aydin ve Barış Gök hakkında çıkan haberleri yalanlayan Gülpınar, 3 oyuncunun da takımda kalacağını söyledi.

İlk yarıda oynadığı 19 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan, rakip fileler gönderdiği 30 gole karşılık kalesinde 18 gol gören Vanspor, 37 puan toplayıp +12 averajla ilk yarıyı ikinci sırada tamamladı. İkinci yarıda şampiyonluk hedefleyen Vanspor, zirveden kopmamak adına hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

İlk devrede sahasında oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor, 14 gol atıp 8 gol kalesinde gördü. Deplasmanda ise çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-siyahlılar attığı 10 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü. Temsilcimiz, evinde 18, deplasmanda ise 19 puan toplamayı başardı.

KAMPI DEĞERLENDİRDİ

Kamp çalışmaları hakkında gazetemize Van Bölge Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Gülpınar, “Pazartesi günü kampımız noktaladık. Eksik ve sakat olan oyuncularımızı Salı ve Çarşamba günleri de çalıştırdık. Bugün Van’da takım halinde toplanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Takımımızın bir kısmı şuan Van’da toplandı. Geri kalanlarla beraber Perşembe günü tekrar Van’da başlayacağız. Kamp iyi geçti. Sakatsız, kazasız ve belasız bitirdik. Çok uzun bir kamp süreci olmadı. Takıma sonradan katılan oyuncular oldu. Kampta da bazı oyuncularımızda ufak, tefek sakatlıklar oldu. Yakup çok doğru geçiremedi. Yüzde yüz verimli mi geçti? Her oyuncu için yüzde yüz verimli geçti diyemeyiz. Genel itibariyle iyi geçti” dedi.

NERELERE TRANSFER YAPILACAK?

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Gülpınar, “Zaten çok alternatifli bir kadromuz yoktu. Bazı oyuncularla devre arasında yollarımızı ayırmıştık. En azından onların yerini doldurup, ikinci yarı kullanabileceğimiz, süre verebileceğimiz oyuncuları transfer etmek istedik. Tabi sonuçta devre arası transferi çok kolay bir şey değil. Kimse oynayan oyuncusunu bırakmak istemiyor. Bizde bütçemize uygun şekilde, olabilecek şekilde, fayda sağlayacağına inandığımız 5 arkadaşımızı kadromuza kattık. İnşallah onların da takıma katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Eksik olan oyuncularımız var. Transfer çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor. Bazı oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Birkaç tane daha takviye yapmamız gerekiyor. Her mevkiye transfer yapabiliriz. Çünkü belki içimizden de ayrılan oyuncular olabilir. Onun için her mevkiye transfer yapabiliriz” diye konuştu.

AYRILAN OYUNCULAR OLABİLİR

Sedat, Oktay ve Barış’ın takımda kalacağını belirten Gülpınar, “Sedat Cengiz takımda kaldı. Sedat’ın ayrılması gibi bir durum yok. Zaten kendisi takımımız için önemli bir oyuncu. Kulübümüzden transfer olarak ayrılma gibi bir durum yok. Ama performansı yetersiz olanlardan ayrılanlar olabilir. Transfer olarak ayrılacak oyuncu şuan için yok. Başkanımızın açıklaması doğrultusunda kimseyi bırakmayacağını zaten söyledi. Transfer anlamında gidecek oyuncumuz yok. Sosyal medyada çıkan haberlere itibar edilmesin. Sedat Cengiz’de, Oktay’da, Barış’ta takımımız için önemli ve değer verdiğimiz oyuncular. Bu yıl onlarla beraber hedefe gideceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

6 GİDEN VAR, 5 GELEN VAR

Kısıtlı bir kadro ile Misli.Com 2. Lig Kırmızı Grupta ilk devreyi tamamlayan Vanspor, İlter Ayyıldız, Cem Özdemir, Yiğit İsmail Gökoğlan, Zafer Şensoy, Yaser Yıldız ve Cihan Halil ile yollarını ayırırken, Ali Say, Selim Kayacı, Emre Özkan, Muhammet Mahmut Emir ve Ömer Yıldız’ı kadrosuna kattı.

GOL YÜKÜ SEDAT CENGİZ’DE

Vanspor’da oynadığı futbol ve attığı gollerle takımını sırtlayan Sedat Cengiz, ilk devrede Vanspor’un başarısında büyük bir pay sahibi olmayı başardı. Vanspor’da en çok gol atanların başında gelen Sedat Cengiz, ilk yarıda sergilediği futbolla tüm taraftarların beğenisini toplamayı başardı. Sedat Cengiz ilk devrede 12 gol atıp, 1’de asist yaparken, onu Utku Şen 8, Yakup Demir 3, Burhan Arman 3, Sefa Küpeli 2, Oktay Aydin 1 golle takip etti.

VANSPOR, ZİRVEYE ORTAK OLDU

Bu sezon centilmence bir oyun ortaya koyan, sezon başında Serkan Afacan ile lige başlayan ve istediği sonuçları alamayan Vanspor, kendisi ile 4’üncü haftada yolları ayırmıştı. Serkan Afacan ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Serhat Gülpınar ile istikrarlı bir çıkış yakalayan Vanspor, kısıtlı kadroya rağmen ilk devreyi iyi noktada tamamlamayı başardı. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber