WanHaber - ÖZEL
Silahtaroğlu Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla takımda eski yöneticilerden kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı istifa ettiğini açıkladı.

Silahtaroğlu Vanspor Kulübü Başkanı Seyithan İzsiz, dün akşam düzenlediği toplantıda Vanspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, Gölkentiler Taraftar Derneği Başkanı Nevzat Aslan, taraftarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eski kulüp başkanı Servet Yenitürk, arkadaşları ve teknik Direktör Saffet İşler’in takımda çıkardığı sıkıntılardan dolayı istifa ettiğini açıkladı.

Kentteki bazı kişilerin kendilerinden rahatsız olduklarını belirten İzsiz, "Biz ligde iyi sonuçlar alıp başarılı işlere imza atınca bu memleketin muhtedirleri galiba birazcık bizden rahatsız oldular. Başarımızı hazmedemediler ve kapalı kapılar arkasında oyunlar düzenlediler. Biz hiçbir dönem olmadığı kadar şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledik. Geleni gideni açıkça yazdık belirttik. Bu takım bizim babamızın takımı değil, Van halkının takımıdır onun için hesap verebilir olmak çok önemlidir. Biz kulübü devraldığımız zaman bu takım ligde kalır mı söylentileri vardı. Şimdi görüyorsunuz takım liderlik potasında ve liderle arasında sadece 2 puan var.” İfadesini kullandı.

TAKIMI ANTREMANA ÇIKARMADILAR

Takımın kendi rızasından çok kulüp içinde dönen olaylardan dolayı antrenmanlara çıkmadığını belirten İzsiz, “Biz tüm futbolcuların primlerini ve ilk taksit ödemelerini yaptık. İkinci taksit ödemelerinin de yaptık. 3. Taksit ödemeleri için Aralık sonuna kadar vakit var. Son 1 hafta içinde futbolcuların hesaplarına 5 ayrı ödeme gerçekleştirdik. Paralarını aldıkları halde teknik direktör ve futbol şube sorumlusunun aklıyla hareket edip antrenmana çıkmadılar. Tüm ödemeler yapıldı ve dekontları bizde mevcuttur. Bize kurdukları kumpasın bir ayağı da buydu. 2 gün önce bizim bir yönetici arkadaşımız (Oktay Ukay) istifa etmişti. Futbol şube sorumlumuzdu. Sormazlar mı bu kişiye Sarıyer maçında çimde ve koridorda bizim futbolcularımızla ne görüştünüz? Neler söylediniz? Yönetici değilsiniz, bir şey değilsiniz.” dedi.

BİZE KUMPAS KURDULAR!

Vanspor kulübü eski başkanı Servet Yenitürk’ün as başkanı arayıp “sizin kongreniz yasal değil. Ben sizi bilerek üye yapmadım. Çünkü size güvenmiyorum.” Dediğini belirten İzsiz, kendisinin Servet beyi aradığını, “Biz kongrede yüzlerce delegenin, protokolün, gazetecinin, taraftarın önünde seçildik. Ben sizinle yaptığım tüm görüşmeleri kayıt altına almışım. Eğer siz kendinize yakışanı yapmayacaksanız ben bunların hepsini kullanırım dedim. Bu kumpas değildir de nedir?

Biz daha işimizin başındayken, takımın namağlup gittiği zaman mevcut yönetim kurulu üyesi Veysel Ürüm, iş insanı Levent Cankurtaran’a gidip kendisini başkan yapmak istediklerini söylediler. Hatta Veysel Ürüm, İstanbul’a geldiği zaman as başkanımız Mehmet Avcı’yı da arayıp biz Levent’i başkan yapmak istiyoruz ondan 10 Milyon alırız, 7 milyon alırız gibi söylemde bulunmuş ama loto tutmamış. Veysel Ürüm, Levent Cankurtaran’ı ikna etmek için gerek yönetimde, gerek teknik kadroda gerekse kentte bir çalışma yapabileceklerini dile getirmiş. Levent beye hatta isterseniz takımı Bayburt maçına bile çıkarmayız söyleminde bulunmuş.

Levent bey erkek bir adamdır, mert bir adamdır. Allah şerefini arttırsın, hainlik düşünmedi, kentini düşündü ve bizim mevcut başkanımız Seyithan İzsiz’dir dedi. Tabi Levent beyi ikna edemeyince faklı senaryolar çizdiler kendilerine başka adaylar düşündüler. Takımın şimdi neden antrenmanlara çıkmadığını anladınız mı?” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR GRUPLARINI ARADILAR

Seyithan İzsiz; Van Spor kulübü eski başkanı Servet Yenitürk, Oktay Ukay ve Veysel Ürüm’ü kastederek yöneticilerin bir kısmının taraftar grubu başkanlarını arayarak “Maçta başkanı istifaya çağırın, Veysel başkan geliyor” dediğini söyledi.

TAKIMIN ÇEKİNİN KALECİDE NE İŞİ VAR?

Silahtaroğlu firmasından isim bedeli olarak alınan 500 Bin TL’lik çek hakkında konuşan İzsiz, “Bize 500 Bin TL söylendi. Sonra Servet bey ben bu paranın 100 binini kullandım 400 bin kaldı dedi. Bize 250 bin liralık çek verildi. Geri kalan 150 bin liralık çek nerede diye sorduğum zaman kaleci Aydın’da dedi. Arkadaşım kalecide çekin ne işi var? Biz kaleci Aydın’ın peşinatını ödemişiz ve kendisinden çeki istediğimiz zaman ‘ben bu çeki Servet beyden aldım, onun dışında kimseye vermem. Servet bey sakın verme dedi’ ifadesini kullandı. Nasıl bir iştir arkadaş” dedi.

SERVET YENİTÜRK VE ARKADAŞLARINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Seyithan İzsiz, Servet Yenitürk ve arkadaşlarına çağrıda bulunarak “20 Milyon TL borç ile devraldığımız takımımızın borcu şuanda 10 Milyon TL civarına kadar düşürdük. Bizim takıma verdiğimiz tüm paralar Vanlıların ayağına paspas olsun, helalleri hoşları olsun. Geri almayacağız, geri istemeyeceğiz. Takım liderlik potasında ve liderle arasında sadece 2 puan var. Kasamızda 536 bin TL nakit paramız var. 1 Milyon TL’lik ayakkabı ve forma yaptırdık hazırdır. 12 Milyon TL’lik spor tesisi projemiz için bakan beyden sözü aldık ve dosya şuan Büyükşehir Belediyesi’nde imzadadır. Bitexen firması ile göğüs reklamı sözleşmesi yaptık, imza aşamasındadır. Kulübe net geliri 3-3.5 Milyon TL’dir. Token projemizin ilk aşamada takıma katkısı 10-15 Milyon TL olacak. Ben buradan Servet Yenitürk ve arkadaşlarına sesleniyorum; Gelin takımı kaldığı yerden şeffaf bir şekilde devam ettirin. Bugünden itibaren de ben Vanspor Başkanlığı'ndan istifa ediyorum" dedi.

Editör: Wan Haber