Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mayıs ayında Karabük’te düzenlenen müsabakalarda voleybolda Türkiye ikincisi olan Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, hentbolda düzenlenecek şampiyonaya maddi sorunlardan dolayı katılmayacağını açıkladı. 
Kulüp, federasyona şampiyonadan çekildiğini bildirdi.

“ENGELLİ MAAŞLARIYLA MÜSABAKALARA GİDİYORLAR” 

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, kulübe bağlı sporcuların destek görmediklerini, kendi engelli maaşlarıyla müsabakalara çıktıklarını ama buna rağmen önemli başarılara imza attıklarını söyledi. 
Son olarak Türkiye ikinciliği elde ettiklerini, şimdi de İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na sporcu yollayacaklarını belirten Türk, şöyle dedi:
“15 Haziran’da yapılacak olan milli kampa 4 sporcumuzun davet edilmesi, sonrasında İtalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına katılacak olması bizi çok duygulandırdı. Ne var ki diğer illerdeki engelli kardeşlerimizin imkanlarını gördüğümüzde hükmen 1-0 yenik başlıyoruz. Lisanslı 120 sporcum var. Sporcularımın kendi aldıkları engelli maaşlarıyla Türkiye şampiyonasına katılması ve destek bulamaması gerçekten çok üzücü bir durum.”

YÜZME VE FUTBOL

Önümüzdeki günlerde yüzme ve futbolda müsabakalar olacağını ancak yine maddi imkansızlıklarla yüz yüze olduklarını belirten Türk, şunları söyledi:
“Balıkesir’de 8 Haziran günü Türkiye İşitme Engelli Yüzme Şampiyonası var. Bir de süper lige çıkmak için futbol müsabakası var, orda da mücadele edeceğiz. Takım olarak süper lige çıkma gibi bir ihtimalimiz de olacak. O da Batman’da olacak bu hafta sonu. Ne yazı ki yine sporcularım kendi engelli maaşlarıyla müsabakalara çıkmak zorunda kalacak. Gerekli parayı bulamasak bu müsabakalardan da çekilebiliriz.”

HENTBOL ŞAMPİYONASINDAN ÇEKİLDİLER

“Dernek imkanlarının ve sporcuların ellerindeki maddi imkanlarının bir başka şampiyona olan Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonasına katılmaya yetmediğini” ifade eden Türk, şunları kaydetti: “Hentbolda da Türkiye şampiyonasına gidecektik, maddi destek bulamayınca çekildik. Yoksa hentbolda da müsabakalara katılsaydık kesin ilk üçe girerdik. Destek bulamadığımız için gidemiyoruz. Çok da sıkıştırıyorlar gitmek için ama gidemiyoruz, derneğin imkanları ve arkadaşlarımızın engelli maaşları buna yetmiyor. Biz sessiz adamlar olarak belediye bünyesinde hem ilimizi temsil etmek hem de başarılarınızı arttırmak istiyoruz. Bütün müracaatlara rağmen destek bulmadık. Desteklenmek istiyoruz.”

Prestij Gazetesi - Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber