Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda düzenlenen Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonasının 400 metre yarışında U18 Salon Türkiye rekoru yenilendi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 17 yaşındaki atletizm sporcusu Nevin İnce, 20 yaş altı kategorisinde 400 metrede 55,52'lik derecesiyle birinci olurken, Mizgin Ay'a ait 56.39'luk eski Türkiye rekorunu 0.87 saniye aşağı çekerek, yeni bir rekor kırdı ve Van tarihinde bir ilke imza attı. Kazanmış olduğu bu başarısıyla Avrupa Yıldızlar Şampiyonası barajını da geçen Milli Atlet Nevin İnce, 13 Şubat 2021 tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek Balkan Şampiyonasında ay-yıldızlı forma ile ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Kırmış olduğu Türkiye rekoru ile Van’da bir ilke imza atan Nevin İnce’nin bu başarısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in paylaşımı kısa bir süre içerisinde büyük yankı uyandırdı. Bu paylaşımlara, başta STK temsilcileri, sporcular, siyasiler, antrenörler, basın mensupları, Van’da yayın hayatını sürdüren radyo ve TV kanalları ile birçok vatandaş, ekledikleri tebrik mesajları ile bu güzel ve anlamlı mutluluğa ortak oldular. İHA

Editör: Wan Haber