Van BESK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İkinci Ligi'nde yer alıyor. 
Sezon maçları için bu ay içinde kuralar çekilecek ve fikstür belirlenecek.

YÜKSELİŞ VE DÜŞÜŞ 

Van BESK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2017 yılında gösterdiği üstün performansla 1. Lig’e yükseldi. 
Ancak 2018-2019 yılında antrenman sahalarından ve destekten yoksun bir sezon geçiren Van BESK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, tekrar 2. Lig’e düştü.

Geçen sezon da yine desteksiz kalan takım, bir üst lige çıkma başarısını gösteremedi.
Engelliler kategorisinde Süper Lig uygulaması da var.

MAÇLAR EKİM’DE BAŞLAYACAK

Aynı zamanda Van BESK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kaptanı da olan Van BESK Başkanı Hanefi Baykara, maçların Ekim ayında başlayacağını söyledi.

Ligde 12 takımla mücadele edeceklerini belirten Baykara, “Türkiye Engelli Federasyonun maçları Ekim ayında başlayacak. Önümüzdeki günler içinde fikstür çekilecek ve maç takvimi böylece belirlenmiş olacak” dedi.  

“TAKIMIN CİDDİ BİR DESTEĞE İHTİYACI VAR”

Takımın destek bulduğu yıllarda 1. Lig’e kadar çıkabildiğini ancak destek bulamadığında düşüşe geçtiklerini belirten Baykara, şunları söyledi:

“Bu zor şartlarla spora olan aşkla tekrar yola çıkıyoruz. Şu anda antrenmanlara ağırlık veriyoruz. Geçen sezon bir türlü destek bulamadık ve çok zor günler geçirdik. Biz bu sene gereken desteği görmek istiyoruz. Tekrar 1. Lig’e çıkmak, bu vesileyle Van’ımızın adını duyurmak istiyoruz. Ancak bunun için de takımın çok ciddi desteğe ihtiyacı var. Özellikle deplasman maçlarında çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Maçlara müthiş derecede moralsiz çıktık geçen sezon, bu sene öyle olsun istemiyoruz. Van Büyükşehir Belediyesinden, ilçe belediyelerimizden, kamu kurum ve kuruluşlarından, iş dünyamızdan yardım bekliyoruz. Biz engel düşünmeden bu yola çıktık, umutlarımız yarım kalmasın, duyarlı olan ve sorumluluk hisseden herkesten yardım ve katkı bekliyoruz.” (Prestij Gazetesi) 

Editör: Wan Haber