Eski hakem ve gözlemci Zafer Korkmaz'ın Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı tarafından bölgesel hakem kurulu üyeliğine atanmasının ardından boşalan il hakem kurulu başkanlığı görevine eski hakem ve gözlemci Erol Akyürek atandı.

"Görevimi layıkıyla yerine getireceğim"
İl Hakem Kurulu Başkanlığına atanan Erol Akyürek, yaptığı açıklamada, “Öncelikle bana bu görevi layık gören Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı olmak üzere tüm üyelere teşekkür ederim. İl hakem kurulu başkanı olarak, Van futbol hakemliğine önemli katkılar sağlayacağıma inanıyorum. Van'ın futbol camiasını yakından tanıdığım için sıkıntı yaşamayacağım. Bu benim için büyük bir avantaj hakemlerimizin klasmana yükselmeleri için çaba göstereceğim ve sporun paydaşlarıyla ikili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bizden oyun kuralları konusunda yardım isteyen tüm kulüplere gerekli desteği sağlayacağız” dedi.


 
Erol Akyürek kimdir?
Erol Akyürek 1963 yılında dünyaya geldi. 1989-1999 yılları arasında hakemlik, dernek yöneticiliğinin her kademesinde görev alarak 2012-2015 yılları arasında TFFHGD Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Akyürek, 385 müsabakada görev almıştır. 2007-2009 yılları arasında gözlemciler ve temsilciler kurulu başkan yardımcılığı il hakem kurullarında çeşitli dönemlerde görev aldı. 15 yıl il gözlemciliği ile il Hakem Kurulu Başkan Vekilliği, hakem atama, gözlemci atama görevlerinde bulundu. Akyürek, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek'in başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Başkan Vekili Erkan Odabaşı, hakem atama sorumlusu Necmettin Tekdur, gözlemci atama sorumlusu Veysel Önder Seven, raportör İbrahim Volkan Bilginoğlu. (Van Sesi Gazetesi)

Editör: Wan Haber