Silahtaroğlu Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, 6 Kasım’da bir otelde düzenlenen basın açıklamasıyla istifa ettiğini duyurmuştu. İzsiz, Eski Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve arkadaşlarının takımda çıkardığı sorunlar yüzünden istifa ettiğini dile getirmişti. Bu açıklamaların ardından Eski Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yenitürk, bir basın açıklaması düzenleyerek belgelerle konuşmuş ve adeta İzsiz’e ateş püskürmüştü. Bu yaşanılanların ardından Vanspor’da sular durulmazken Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Wan Haber’e açıklamalarda bulundu.  

‘Ortak değerlerden biri’ 

Vanspor’un, kentte önemli bir ortak değer olduğunu dile getiren CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu iddialarını üzülerek izlediğini belirtti. Bedirhanoğlu, Vanspor’un her zaman gündemde olduğunu açıklayarak, “Vanspor, Van'ın en önemli ortak değerlerinden biridir. Van'ın en güçlü markasıdır. Vanspor yeni değil, her zaman Van'ın gündemindedir. İddiaları üzülerek izliyoruz. Eğer bir usulsüzlük ve suistimal varsa bunun yeri otel restoranlarında birbirini suçlamak değil, yargıdır. Yargılık bir konu da yoksa en iyisi susmalarıdır. Saygınlığa gölge düşürmemelidir” dedi. 

‘Vanlı bunu kabul etmez’ 

Vanspor'un siyassette atlama taşı olarak kullanılmaması gerektiğini söyleyen Bedirhanoğlu, “Vanspor şu anda daha çok AKP'ye yakın kişilerce yönetiliyor. Son 2 başkan da AKP'de aday olmuş ve görev yapmış insanlar. Vanspor bir anlamda AKP'ye yakın iki iş insanının güç mücadelesine döndü, görüntü bu. Keşke bu işi daha şeffaf ve hesap verebilir anlayışla götürselerdi. Vanspor siyasette atlama taşı olarak kullanılmamalıdır, bu ters teper. Vanlı bunu kabul etmez” ifadelerini kullandı.  

‘Ego tatmin etme yeri değil’ 

Bedirhanoğlu, Vanspor’un ego tatmin etme yeri olmadığını belirterek, “Son olarak daha önceden de belirttiğim gibi Vanspor kişilerin egolarını tatmin etme yeri değildir ve olmamalıdır. Aynı şekilde yandaş iş insanlarının er meydanı da değildir. Birbirleriyle ilgili bir sorunları varsa bunu Vanspor üzerinden yapmamalıdırlar. Vanspor onların bileklerini güreştirecekleri yer, alan, saha değildir” diye konuştu.  

‘Kulübe zarar veriyor’ 

Vanspor yöneticilerinin ortaya attığı iddiaların kulübe zarar verdiğini dile getiren SP Van İl Başkanı Özay İlhan, “Vanspor yöneticilerin birbirleriyle ilgili ortaya attığı iddalar, kulübe zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu tarz iddialar başta yöneticilerin itibarını zedelemekle beraber Vanspor'a da olumsuz olarak etkilemektedir. Vanspor şehrimizdeki herkesi buluşturacak en önemli ortak değerlerimizden bir tanesidir. Vanspor kimsenin siyasi hesaplar uğruna kullanacağı bir kulüp olmamalıdır” dedi.  

‘Kenetlenmeye davet ediyorum’ 

İlhan, Vanspor’un her türlü küçük hesapların dışında tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Vanspor konusunda son yıllarda yaşananları göz önünde tutarak mevcut yönetim tarafından bir çağrı yapılarak yeni üyeler ve kongre delegeleri belirlenmeli akabinde kongre süreci başlatılmalıdır. İlimizdeki tüm sporseverlerin ve Van sevdalarının Vanspor'u her türlü küçük hesapların dışında tutarak, etrafında kenetlenmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / Wanhaber.com

Editör: Wan Haber