Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi’nde yer alan Van BESK, 26 Şubat’ta oynadığı maçla ligin ilk yarısını tamamladı. 

NAMAĞLUP LİDER

1.Lig’de iken hem pandemi nedeniyle hem maddi sorunlar nedeniyle 3. Lig’e kadar düşüş yaşayan Van BESK, 2.Lig yolunda yeniden bir çıkış peşinde.

Ligin ilk yarısına azimli bir başlangıç yapan Van BESK takımı, ilk yarıdaki son maçını deplasmanda Osmaniye 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü ile oynadı ve maçtan 46-65 galip ayrıldı.

Van BESK aldığı bu sonuçla 7 takımın yer aldığı ligin ilk yarısını namağlup lider olarak tamamladı.

İkinci sırada da 1 yenilgi ile Haliliye yer alıyor. 

İKİNCİ DEVRE MAÇLARI 12 MART’TA

Ligin ikinci yarısı 12 Mart’ta başlayacak. Sezon sonunda ilk iki sırayı paylaşan takımlar bir üst lig için play-off oynama hakkı kazanıyor. 

Van BESK Başkanı Hanefi Baykara, ikinci yarı hazırlıklarını ara vermeden devam ettirdiklerini söyledi.

“VAN İÇİN OYNAYACAĞIZ”

Van’ı en iyi temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Baykara, kendilerine destek sunan Van Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Destek olunması durumunda her zaman başarılı sonuçlar alabildiklerini zaman içinde ispatladıklarını söyleyen Baykara, “Birçok kulüp gibi bizler de destek bulamadığımız için büyük sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Bu sorunlarımıza kulak veren, sesimizi duyan, daha iyisini yapmamız için bizlerin yaşadığı bu sorunların ortadan kalkması için destek veren sayın valimiz Mehmet Emin Bilmez beye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve bizlerle yakından ilgilenen Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Sevinç beye teşekkür ediyoruz. Bizlere bu zorlu süreçte sahip çıkan, destek veren kıymetli büyüklerimizi mahçup etmemek için, onların bize olan güvenlerini taçlandırmak için inşallah bir üst lige yükselerek ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Prestij Gazetesi - Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber